Θ.Τοσουνίδης:  Είχαμε συμφωνήσει το Σκοπιανό να πάει μαζί με τις εκλογές

Θ.Τοσουνίδης: Είχαμε συμφωνήσει το Σκοπιανό να πάει μαζί με τις εκλογές

«Είχαμε συμφωνήσει ότι το ζήτημα αυτό (σ.σ. το Σκοπιανό) θα πάει με τις εκλογές ώστε να δοθεί στους Έλληνες να το συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους όταν θα πάνε στις κάλπες» υποστήριξε ο Θόδωρος Τοσουνίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», κάνοντας λόγο για ντροπιαστικό τέλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Τοσουνίδη το κλίμα ανάμεσα στους δύο εταίρους «άρχισε να χαλάει από τον Δεκέμβριο όταν είδαμε ότι δεν προχωράει το δημοψήφισμα» προσθέτοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει ότι το ζήτημα αυτό (σ.σ. το Σκοπιανό) θα πάει με τις εκλογές ώστε να δοθεί στους Έλληνες να το συμπεριλάβουν στα κριτήριά τους όταν θα πάνε στις κάλπες».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ η απόφαση για τη διάλυση της συγκυβέρνησης «είναι του ίδιου του πρωθυπουργού». «Εμείς θέλαμε την ανατροπή της κυβέρνησης αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να πάμε σε εκλογές από τη στιγμή που βλέπαμε ότι αυτός θα ήταν ο τρόπος για να σώσουμε το όνομα της Μακεδονίας. Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι έκανε κάθε προσπάθεια για να σώσει την κυβερνητική του πλειοψηφία και αυτό βρέθηκε δυστυχώς σε πρόθυμους βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ».

Όσον αφορά τέλος τις καταγγελίες Νικολόπουλου, ο κ. Τοσουνίδης το σχολίασε ως εξής: «αστεία περίπτωση με κωμικά στοιχεία και τίποτα παραπάνω».