«Θωρακίζεται» επιπλέον η Βουλή έναντι του κορονοϊού

«Θωρακίζεται» επιπλέον η Βουλή έναντι του κορονοϊού

Μέτρα επιπλέον προστασίας της Βουλής παίρνει ο Κ. Τασούλας, υπό τον φόβο της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υπογράμμισε ότι εξετάζεται η επαναφορά της ψηφοφορίας με τον παραδοσιακό τρόπο και σε ομάδες, προκειμένου να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, καθώς επίσης και η μείωση των συνεδριάσεων των επιτροπών που έρχονται φορείς. 

Την ίδια ώρα την προσεχή Παρασκευή, όπου θα διεξαχθεί η ορκωμοσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή θα επιχειρήσει να μειώσει τους προσκεκλημένους. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζεται από τα 1.000 άτομα τα οποία παραδοσιακά παρακολουθούν αυτή την τελετή ο αριθμός να μειωθεί σε λίγο πάνω από τα 100 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα εκπροσωπηθούν όχι σύσσωμα αλλά με αντιπροσωπείες, ενώ περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των πρεσβευτών  και των υψηλών προσκεκλημένων που θα βρεθούν στα θεωρεία. 

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα γίνει μια άτυπη σύσταση προς όσους βουλευτές και Υπουργούς δώσουν το «παρών» να αποφύγουν τις χειραψίες. Να σημειωθεί ότι ήδη ο Κ. Τασούλας επικοινώνησε με τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία «είχε έγνοια και ανησυχία για τον συνωστισμό και μας προέτρεψε να περιορίσουμε τους προσκεκλημένους». Μάλιστα, όπως προανήγγειλε ο κ. Τασούλας δεν θα πραγματοποιήσει την κλασική χειραψία, υπογραμμίζοντας ότι θα «εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με επινεύσεις»!