Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν έχει κάποιο αφήγημα προς την ελληνική κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν έχει κάποιο αφήγημα προς την ελληνική κοινωνία

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτε θολό πουθενά, θολό είναι το περιβάλλον γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πλέον δεν έχει κάποιο αφήγημα προς την ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, υποψήφιος με τη ΝΔ στο νομό Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Αφού απέτυχαν όλες οι άλλες μέθοδοι τις οποίες χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να κρατήσει ένα μέρος του κόσμου των πολιτικών του φίλων, οι οποίοι άρχισαν πλέον να κοιτούν προς άλλα κόμματα, αφού προσπάθησε να το κάνει με διχαστικά διλήμματα, αφού προσπάθησε να το κάνει με fake news συνεχίζει τώρα και εμμένει στο να λέει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ υποκρύπτει ένα δεύτερο πρόγραμμα. Εμείς είμαστε απόλυτα σαφείς και στον κεντρικό πυρήνα του προγράμματός μας αλλά και στις λεπτομέρειες (...) » ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς, προσθέτοντας ότι η «γενική αρχή μας είναι ότι πρέπει να δοθεί ένας χώρος έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί η ιδιωτική οικονομία γιατί χωρίς αυτήν δεν μπορεί να υπάρξει ούτε αύξηση του πλούτου μας, ούτε αύξηση των θέσεων εργασίας».

Σε σχέση με το ασφαλιστικό, ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «αυτό το οποίο η ΝΔ αναφέρει είναι η δυνατότητα και του τρίτου πυλώνα, όπως αυτό υλοποιείται αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ξεκάθαρο και νομίζω ότι κάθε Έλληνας το θέλει να έχει και αυτή τη δυνητική ευχέρεια για κάτι περισσότερο στη ζωή του, από τη στιγμή, βέβαια, που θα είναι εξασφαλισμένη και διασφαλισμένη με τον πρώτο πυλώνα η σύνταξη την οποία δικαιούται».

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «οι αδύναμοι βεβαίως και θα υποστηριχθούν σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο (...) όμως το τι περισσότερο θα πάρουν κάποιοι συνταξιούχοι είτε κάποιοι άλλοι, έχει απόλυτη συνάρτηση με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα» και σημείωσε πως με την επανεκκίνηση της οικονομίας «θα μπορούμε να διασφαλίσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για τους συνταξιούχους. Για πρώτη φορά έχουμε κάτι κοστολογημένο, μετρημένο και με έναν τρόπο ο οποίος είναι πολύ ρεαλιστικός όπως εκφράζεται».

Ερωτηθείς σχετικά με τη θέση της ΝΔ στο "Μακεδονικό", ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «νομίζω έγινε αντιληπτό από όλη την ελληνική κοινωνία, δυστυχώς αυτή η συμφωνία (σ.σ. των Πρεσπών) δεν μπορεί να ακυρωθεί, μπορούμε όμως να κάνουμε δύο πράγματα: Το πρώτο είναι να δημιουργήσουμε μια τέτοια διεθνή καμπάνια σε σχέση με τη Μακεδονία μας, με τα μακεδονικά προϊόντα, με τον μακεδονικό πολιτισμό (...) για να μην επικρατήσει η προπαγάνδα από γύρω μας και τελικά γίνει αποσύνδεση στη συνείδηση των πολιτών του κόσμου του ονόματος της Ελλάδας από τη Μακεδονία, πρέπει να γίνει αυτή η καμπάνια, ταυτοχρόνως για τα μακεδονικά προϊόντα μια προβολή τους (...). Ελπίζουμε να λειάνουμε κάποια σημεία της συμφωνίας όταν θα έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε τους όρους μας στην επιθυμία των Σκοπίων για την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ για τα πανεπιστήμια σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς είπε: «ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι πρέπει επιτέλους να μπει μία τάξη παντού; Άλλο η διακίνηση των ιδεών, άλλο η άσκηση βίας, άλλο η τρομοκρατία, άλλο οι αξιόποινες πράξεις που μπορεί να γίνονται και σε χώρους εντός των πανεπιστημίων. Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία, πλέον, συνειδητά περιμένει από την επόμενη κυβέρνηση να εφαρμοστεί ο νόμος και να υπάρξει μια κανονικότητα στην Ελλάδα όπως υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Όποιος θέλει να εκφραστεί, έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιτρέπουμε επιθετικές συμπεριφορές προς οποιονδήποτε άλλο».

«Αυτό που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυβέρνησή του είναι αυτό που πραγματικά απαιτεί πλέον όλος ο ελληνικός λαός, να μπει μια τάξη, να είμαστε μία κανονική χώρα σε όλους τους χώρους και με κάθε τρόπο προβλεπόμενο, με την τήρηση των σχετικών διατάξεων», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.