Θέμα ωρών η κίνηση-απάντηση Μητσοτάκη στον «βρώμικο πόλεμο» του Μαξίμου 

Θέμα ωρών η κίνηση-απάντηση Μητσοτάκη στον «βρώμικο πόλεμο» του Μαξίμου 

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές μεθόδους των κυβερνήσεων, όταν αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν πλέον κάτι άλλο να προσφέρουν στους πολίτες. Το τελευταίο «όπλο» κάθε κυβέρνησης που γνωρίζει ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα είναι η πόλωση και η σκανδαλολογία. Από αυτόν τον άγραφο νόμο της πολιτικής δε ξέφυγε ούτε ο κ. Τσίπρας.

Την ώρα που όλα τα αφηγήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεθωριάζουν, το Μαξίμου στέλνει μηνύματα πως οι επόμενοι μήνες μέχρι τις εκλογές θα χαρακτηριστούν από την όξυνση του κλίματος και την επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Η αρχή έγινε με την προσπάθεια σπίλωσης συγγενών πολιτικών προσώπων της ΝΔ, με πιο «αγαπημένο» στόχο την σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η  συνέχεια δόθηκε με την προαναγγελία διώξεων «γαλάζιων» στελεχών σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτόν τον «βρώμικο πόλεμο» του η επιχείρηση εμπλοκής του ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη στην υπόθεση Φλώρου.

Όπως πληροφορείται το liberal.gr, παρ'' ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κρύψει πως ανέμενε νέο κύμα εκστρατείας λάσπης από το Μαξίμου, μετά και τα όσα έγραψε την Κυριακή η εφημερίδα Documento αποφάσισε να τοποθετηθεί ο ίδιος, δημόσια για το θέμα με την προσπάθεια σπίλωσης του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και για τον «βρώμικο πόλεμο» συνολικά του Μεγάρου Μαξίμου προς την ΝΔ, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την ενίσχυση της πόλωσης στην πολιτική ζωή της χώρας. Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι θέμα ωρών ο πρόεδρος της ΝΔ να παρέμβει δημόσια και να απαντήσει σε πολύ υψηλούς τόνους στην επιχείρηση συκοφαντίας που επιχειρείται τις τελευταίες ώρες από την κυβέρνηση και φιλικά προς εκείνην ΜΜΕ.

Όπως μεταφέρει στο liberal.gr η ίδια πηγή, στην Πειραιώς περιμένουν και νέα προσπάθεια σπίλωσης στελεχών της ΝΔ με αφορμή αυτή τη φορά το σκάνδαλο της Novartis, με πιο πιθανή ημερομηνία να συμβεί αυτό, το Σαββατοκύριακο που ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη ΔΕΘ. 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για μία ακόμα απόπειρα να πληγεί η ΝΔ και μάλιστα συνδέουν την συγκεκριμένη πληροφορία με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που δεν κρύβει την στήριξή της στον κ. Τσίπρα. «Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο θα αποδειχθεί για μία ακόμα φορά πως υπάρχει σχέση συγκεκριμένων λειτουργών της δικαιοσύνης με κυβερνητικά στελέχη, με μοναδικό στόχο την σπίλωση της ΝΔ», αναφέρει συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προβλέψει πως ο κ. Τσίπρας θα θελήσει να πολώσει το κλίμα, θέλοντας να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο, καθώς θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε εκλογική συντριβή. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του λόγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόσφατη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματός του.

«Στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να διχάζει με ψεύτικα διλήμματα. Θα κατασκευάζει εχθρούς. Θα εργαλειοποιήσει θεσμούς -όχι μόνο τη Δικαιοσύνη αλλά ενδεχομένως και το Σύνταγμα. Θα επινοήσει σκάνδαλα. Θα κάνει καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα. Θα κατακλύσει με προπαγάνδα την κοινή γνώμη για να την παραπλανήσει έστω και την τελευταία στιγμή. Ο καθεστωτισμός της κυβέρνησης θα φτάσει στα άκρα»,  είχε σημειώσει στα μέσα του καλοκαιριού ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως στην ΝΔ επιμένουν να ξεκαθαρίζουν πως σε ότι αφορά στην υπόθεση Energa: «O Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης Ν.Δ. και αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Παρασκευόπουλου»...