Θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση έθεσε βουλευτής των Οικολόγων

Θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση έθεσε βουλευτής των Οικολόγων

Εντείνονται οι τριγμοί στο κυβερνητικό σχήμα μετά την τραγωδία με τους 91 νεκρούς από την πυρκαγιά στο Μάτι. Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Δημαράς έθεσε διορία τριών μηνών στην κυβέρνηση ώστε να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις σε ζητήματα δόμησης και κατεδαφίσεων και προειδοποίησε ότι οι Οικολόγοι θα επανατοποθετηθούν αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο κυβερνητικό σχήμα.

«Το πανελλαδικό συμβούλιο συνεδρίασε και είπε πως σε τρεις μήνες ζητάμε να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση και θα επανατοποθετηθούμε αν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Δημαράς, σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6. Δημαράς.

Μάλιστα ο βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων επέρριψε ευθύνες προσωπικά και στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη για τον οποίο είπε ότι «στα θέματα πολεοδομίας δεν έκανε τίποτα και έχει ευθύνες γι αυτό. Εγώ το έχω επισημάνει αυτό εδώ και καιρό».

«Η κυβέρνηση δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Έκανε ανακατανομή προστίμων, δεν προστέθηκαν νέα αυθαίρετα» εξήγησε ο κ. Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς είπε, ακόμα, ότι «υπάρχει ζήτημα με την εκκένωση της περιοχής (σ.σ. στο Μάτι) και για μένα υπάρχουν ευθύνες».