7ος χρόνος, ημέρα 2230η
Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021

Θέμα 24ώρων οι αλλαγές στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

Θέμα 24ώρων οι αλλαγές στην επιτροπή λοιμωξιολόγων

Θέμα χρόνου, πιθανότατα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είναι οι αλλαγές στην σύνθεση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που διαχειρίζεται την πανδημία και συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η νέα επιτροπή θα έχει πολύ λιγότερα μέλη πιθανόν κάτω από δέκα και θα έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για τα δύο χρόνια λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία και συμπεριφέρθηκε στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων με μεγάλη επάρκεια.

Παρόλαυτα υπήρξαν κάποιοι από τους λοιμοξιωλόγους που επιδόθηκαν σε έναν "μαραθώνιο" ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων, από τις οποίες κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό, εκφράζοντας επί της ουσίας τις προσωπικές τους απόψεις. Άλλος τασσόταν υπέρ μιας "ήπιας” προσέγγισης και άλλος υπέρ μιας πιο “σκληρής”.

Στην κυβέρνηση λοιπόν έλαβαν την απόφαση για αντικατάσταση ορισμένων μελών της με προσθήκη και άλλων ειδικοτήτων που μοιάζουν να είναι πλέον αναγκαίες, όπως ψυχολόγοι. Με άλλα λόγια φαίνεται ότι βρισκόμαστε κοντά στον "ανασχηματισμό" της επιτροπής με στόχο την πλήρη προσαρμογή της στις καινούργιες ανάγκες καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας και το βλέμμα είναι στραμμένο στην επόμενη μέρα.

Παράλληλα στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκτιμάται ότι το διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι καθοριστικό για τη διαχείριση της πανδημίας. Όλες οι προβλέψεις συγκλίνουν στο ότι ο κορονοϊός θα μας "ταλαιπωρήσει" σε μεγάλο βαθμό μέχρι και τον ερχόμενο χειμώνα και με την αλλαγή της χρονιάς σταδιακά θα αποδυναμώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό η όλη στρατηγική απέναντι στην πανδημία θα έχει δύο βασικά στοιχεία:

- Τη δύναμη της πειθούς με στόχο την αύξηση των εμβολιασμένων καθώς οι σκέψεις περί διεύρυνσης της υποχρεωτικότητας δεν προχωρούν. Τα στοιχεία στο συγκεκριμένο θέμα η εικόνα δεν είναι καλή μια και ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει σταθεροποιηθεί.

- Τη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες. Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος κυρίως στους χώρους εστίασης, όπου θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος και οι κανόνες. Γι΄ αυτό το λόγο έμφαση θα δοθεί εκτός από την παρουσίαση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και στη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες να κάνουν έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες.