Θέλουν να επιστρέψουν στο 3%

Θέλουν να επιστρέψουν στο 3%

Μωραίνει Κύριος. Σε μια εκδήλωση μνήμης των νεκρών της Μαρφίν με το εντοιχισμό της αντίστοιχης πλακέτας, όπου θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθηλωμένος σε μια αυτοχειριαστική λογική, αρνείται να παραστεί! Προφανώς θεωρεί ότι παρουσιαζόμενος θα παγιδευόταν σε μια επικοινωνιακή «φιέστα» Μητσοτάκη.

Δεν κατανοεί ότι με την παρουσία του θα συνέβαινε το αντίθετο. Θα αποπαγιδευόταν.

Θα παρουσιαζόταν ως θεσμικός συμμέτοχος της κοινής θλίψης, για ένα έγκλημα που η ελληνική κοινωνία δεν έχει αποδεχτεί. Για την κοινή γνώμη η πρόσληψη του εγκλήματος είναι απλή, τετράγωνη, γήινη και χωρίς ιδεολογικές φιοριτούρες. Τρεις άνθρωποι κάηκαν επειδή ασκούσαν το δικαίωμά τους να δουλέψουν.

Το αν δεν συμμετείχαν στη απεργία αυτοβούλως ή υπό τη δαμόκλειο σπάθη της εργοδοτικής πίεσης, το αν δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, δεν απαλύνει το έγκλημα. Ούτως ή άλλως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ζουν ολοζωής το πετσί τους την εργοδοτική πίεση και καταπίεση, και δεν αποτελεί αξιολογικό κριτήριο ο λόγος για τον οποίο δούλευαν. Τους έκαψαν επειδή δούλευαν. Γνωρίζει επίσης ότι το πλήθος των αντιμνημονιακών «αγωνιστών» σε εκείνο το τμήμα της Σταδίου, φώναζε γεμάτο μίσος «να καείτε», ενώ εμπόδιζε την πυροσβεστική να φτάσει στο φλεγόμενο κτήριο.

Η στήλη αποδέχεται την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία το κόμμα ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος. Αλλά είναι μια διαβεβαίωση προθέσεων την οποία δεν υποχρεούται να δεχθεί ο καθείς, γιατί το κόμμα έχει επιβαρυμένη θέση ως προς την ανοχή του στις εκδηλώσεις πολιτικής βίας.

Ηταν ο ίδιος ο Τσίπρας που τον Ιούλιο του 2017 έκανε χιουμοράκι στη Βουλή με τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα , όταν ο τελευταίος είχε φωνάξει: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ». Ο Τσίπρας απάντησε με αστειάκι; «και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Και όταν ο Τζαβάρας απάντησε «τι κακό; Καίνε κόσμο», ο ο Αλέξης - Πρωθυπουργός ων - με απαράμιλλο χιουμοράκι: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ: Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν»!

Ηταν ο τότε βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης που είχε κάνει τη βαρύγδουπη διαπίστωση ότι δεν είχε δει κανέναν νεκρό από μολότοφ (δίκαιο, στη Μαρφίν υπήρχαν μόνο καμένοι). Ηταν η τότε «βουλεύτρια» του πρώτου εξαμήνου του 2015 Ιωάννα Γαϊτάνη που αγόρευε στη Βουλή με τισερτ όπου στην στάμπα είχε το «Α» της αναρχίας και μια διαδηλώτρια με βόμβα μολότοφ. Ηταν ο Γιάννης Δραγασάκης που όταν αναρχικοί αλληλέγγυοι των τρομοκρατών Μαζιώτη- Ρούπα διέκοψαν ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «δικά μας παιδιά είναι και αυτά». Ηταν ο πρώην ΠτΒ Νίκος Βούτσης που μετέτρεψε σε ταξί τα οχήματα της Αστυνομίας, για να στείλει σπίτια τους τους Ρουβίκωνες που είχαν μπουκάρει στη Βουλή. Για να μην αναφερθούμε σε παλιές υπερασπίσεις στα δικαστήρια κάποιων οργανώσεων.

Όχι δεν εννοούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπόγειους δεσμούς με την τρομοκρατία. Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι εκφράζει πολιτική ανωριμότητα και ιδεολογικό εκφυλισμό. Μπορεί ο Τσίπρας και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να προέρχονται από το ΚΚΕ, αλλά μαζί με το κόμμα απέρριψαν και τη μπροσούρα του Λένιν «Αριστερισμός, παιδική αρρώστια του κομμουνισμού».

Κάθε που φαντάζει «αντισυστημικό» και «κινηματικό» το εγκολπώνονται ως αριστερό. Πολύ περισσότερο που στη θεωρία τους το «λούμπεν» φαντάζει ως ταξικός σύμμαχος στην «ανατροπή του συστήματος». Γιατί μπορεί να υπέγραψαν μνημόνια, να πέταξαν με πρωθυπουργικά αεροσκάφη, να έκαναν διακοπές σε πολυτελή γιοτ, να κυκλοφόρησαν με μερσεντές και οδηγό, κάποιοι να έχουν και βίλες, αλλά εξακολουθούν, ένα τμήμα της ηγεσίας και σύμπασα η παλιά βάση (προ Πασόκων) να τρέφονται με την ψευδαίσθηση ότι είναι εχθροί του συστήματος! (ναι, τους βλέπει και… τρομάζει).

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να δικαιολογήσει την απουσία, ζητάει και τα ρέστα. Αναφέρει ειρωνικά: «Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σαφώς αναφέρεται στον Χρυσοχοΐδη, αλλά εν αδίκω: Ο υπουργός που έχει συνδέσει τη θητεία του με την εξάρθρωση των τριών μεγαλύτερων τρομοκρατικών οργανώσεων (17Ν, ΕΛΑ, Επαναστατικός Αγώνας), είχε την ατυχία να δει να διαμελίζεται ο υπασπιστής του τον Ιούνιο του 2010 από βόμβα τρομοκρατών και τον Σεπτέμβριο αντικαταστάθηκε οικειοθελώς από τον Χρίστο Παπουτσή. Ξεχνάει και το κλίμα της εποχής. Εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, κρεμάλες, Γερμανοτσολιάδες κλπ, στο οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε. Επίσης δεν μας αναφέρει το δικό του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πόσο διερεύνησε την υπόθεση και τολμάει να ειρωνεύεται τους διαδόχους του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη θεσμική θέση που το ανέδειξε ο λαός. Παραμένει στη νοοτροπία του 3%.