Θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα για να φέρουμε ανάπτυξη και ευημερία

Θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα για να φέρουμε ανάπτυξη και ευημερία

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εν μέσω ενός ενθουσιώδους πλήθους, με την οδό Τσιμισκή προς την πλατεία Αριστοτέλους να έχει κλείσει, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε, λίγες ώρες πριν την αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας. Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε ανάμεσα στους πολίτες, έβγαλε φωτογραφίες μαζί τους και τόνισε με νόημα «θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα για να φέρουμε ανάπτυξη και ευημερία».

«Από τώρα μέχρι την Κυριακή δεν υπάρχει εφησυχασμός, δεν υπάρχει άλλοθι. Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα να κλείσω την εκστρατεία από την Θεσσαλονίκη.Η νίκη αρχίζει από την Θεσσαλονίκη! Είμαι έτοιμος να οδηγήσω την χώρα να οδηγήσω στην ανάπτυξη. Είμαι έτοιμος να εγγυηθώ προσωπική ασφάλεια στον καθέναν» ανέφερε απευθυνόμενος στους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια αναφερόμενος στη φορολογία τόνισε: «Λιγότεροι φόροι και περισσότερες δουλειές μαζί με τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτό που της αξίζει».



Νωρίτερα, μιλώντας στα Γιαννιτσά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι κάλπες είναι άδειες και θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια γαλάζια ψηφοδέλτια. «Πρέπει να είναι στρατηγικός στόχος μας να μείνουν εκτός βουλής η ΧΑ και το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το καθένα για τους δικούς του λόγους», σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τον Μάρτιο του 1989 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία από τα Γιαννιτσά. Τα έφερε έτσι η ζωή ώστε σήμερα να ολοκληρώνω εγώ την προεκλογική εκστρατεία από εδώ, 30 χρόνια μετά.
Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αυτή τη στιγμή ο πρόεδρος της ΝΔ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου τον έχει υποδεχτεί πλήθος κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κλείσει η οδός Τσιμισκή, προς την Πλατεία Αριστοτέλους. 

Στο Αιγίνιο έγινε θερμά δεκτός από τους κατοίκους. Πολλοί ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του ενώ στην κεντρική πλατεία ζήτησε ισχυρή εντολή από τους πολίτες, τονίζοντας οτι μέχρι την Κυριακή θα πρέπει να πειστούν και όλοι όσοι είναι αναποφάσιστοι, καθώς «ψήφος στη ΝΔ είναι η μόνη υπεύθυνη επιλογή», όπως είπε.

«Κρίσιμη μέρα η Κυριακή για την πατρίδα. Ο καθένας θα πάρει την ευθύνη στα χέρια του. Η ευθύνη περνάει στον ελληνικό λαό. Πρώτη μας προτεραιότητα οι πολλές νέες θέσεις εργασίας και η ενίσχυση της μεσαίας τάξης. Προτεραιότητα και η ασφάλεια. Οι μπαχαλάκηδες θα βρεθούν έξω από τα Πανεπιστήμια. Οι Έλληνες θα ψηφίσουν την Κυριακή και με την καρδιά και με το μυαλό. Τήρησα τη δέσμευσή μου απέναντί σας. Τήρησα τον λόγο μου και έκανα τη ΝΔ πανίσχυρη παράταξη. Σας ζητώ να αναζητήσουμε τους λίγους αναποφάσιστους και να τους πείσουμε ότι η μόνη δύναμη ευθύνης. Σας ζητώ εντολή τετραετίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. «Πολύ κακή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επόμενος σταθμός η Βέροια, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν στους πατριδοκάπηλους, όπως είπε, ζητώντας εντολή τετραετίας. «Αν έχω μια υποχρέωση, εκτός από το να ξαναβάλω τη χώρα σε τροχιά ευημερίας, αυτή είναι να ενώσω τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα, σε ένα κοινό σχέδιο». Με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βέροια προς τους πολίτες, και πρόσθεσε: «ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης. Είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».