Δ. Παπαγγελόπουλος: Θέλει έναν μήνα προθεσμία για την απολογία του

Θέλει έναν μήνα προθεσμία για την απολογία του

Έναν μήνα προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σήμερα στη Προανακριτική Επιτροπή. Στη Βουλή σήμερα προσήλθε παρουσία του δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα και, πέραν της προθεσμίας που αιτήθηκε, ζήτησε να κληθούν αρκετοί ακόμα μάρτυρες επιχειρώντας έτσι να κερδίσει χρόνο.

Μάλιστα, πρότεινε να υποβληθεί σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον Δημήτρη Τσοβόλα να προαναγγέλλει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθούν από την πλευρά του ενστάσεις ακυρότητας επί της διαδικασίας. Πρόκειται για μια στρατηγική που την είχε ξεδιπλώσει πρόσφατα και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι βουλευτές της Κουμουνδούρου είχαν ουσιαστικά προειδοποιήσει για τις… διαθέσεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης.

Μπαίνοντας στην επιτροπή ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να πληροφορηθεί για τον τρόπο που θα πάρει τα αντίγραφα του κατηγορητηρίου και ό,τι άλλο στοιχείο έχει προκύψει.

Συγκεκριμένα, διεμήφθη ο εξής διάλογος:

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τον τρόπο που θα πάρω αντίγραφα και για τον αριθμό των σελίδων για να ασκήσω τα δικαιώματα μου.

Ι. Μπουγάς (πρόεδρος): Δεν έχω εκτίμηση για όλο τον όγκο. Αλλά είναι έτοιμα, ψηφιοποιημένα, σήμερα. Είναι αρκετές χιλιάδες σελίδες.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Διάβασα για 200.000 στον τύπο. Είναι πάνω από 100.000. σελίδες;

Ι. Μπουγάς: Ναι είναι.

Δ. Τσοβόλας (συνήγορος Παπαγγελόπουλου): Είχα 20 χρόνια να έρθω εδώ. Οι εποχές άλλαξαν, ήταν δυσάρεστες. Για αυτό έχω πολλά χρόνια να πατήσω. Δεν θα βάλω εδώ, τώρα θέμα ακυροτήτων. Μετά την παροχή προθεσμίας θα γίνουν αυτά. Επειδή είναι πολλές χιλιάδες οι σελίδες, θα θέλαμε μια σημαντική προθεσμία. Εμείς δεν πρόκειται να παραβιάσουμε την μυστικότητα, ενώ αυτή παραβιάστηκε από άλλες πλευρές. Θέλουμε ένα μήνα προθεσμία, αν θέλουμε να σεβαστούμε τη διαδικασία.

Αν δεν δοθεί αυτός ο χρόνος, τότε θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια. Θέλω να πιστεύω ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα του κατηγορουμένου. Δεν γίνεται όλα αυτά να γίνονται μετά από όλα όσα επικαλείται ο Σαμαράς και να μην καλείται. Θέλουμε το στικάκι με το υλικό, την κατάλληλη προθεσμία, και σαφές κατηγορητήριο

Ε. Λιακούλη: Να έρθουν όλα τα έγγραφα του FBI από το Κίνημα Αλλαγής

Νωρίτερα, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ε. Λιακούλη ζήτησε να σταλούν από τους αρμόδιους εισαγγελείς όλα τα έγγραφα του FBI, μετά τις αποκαλύψεις του αντιεισαγγελέα, Ι. Αγγελή.

«Οι τελευταίες εξελίξεις με την επιστολή του Εισαγγελέα Ι. Αγγελή και κυρίως με τα έγγραφα που κατέθεσε στην Επιτροπή αυτή είναι καταιγιστικές και ταυτοχρόνως απολύτως αποκαλυπτικές για το μέγεθος, το εύρος και την απαξία της ερευνώμενης σκευωρίας.

Όπως αποδεικνύεται, χωρίς κανένα απολύτως ηθικό ή νομικό ενδοιασμό οι Εισαγγελείς Διαφθοράς, διέπραξαν βαριά ποινικά αδικήματα.

Και βεβαίως όλα αυτά αναδεικνύουν την πλήρη δικαίωση της επιλογής του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει να εξετασθεί από την Επιτροπή η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με την ιδιότητα της υπόπτου.

Επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε: η πρότασή μας αυτή δεν στηρίχθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς όμως είμαστε απολύτως συνεπείς στις αρχές μας. Όπως ακριβώς κάθε αθώος από εμάς προστατεύεται, έτσι ακριβώς και κάθε ένοχος πρέπει να ελέγχεται και να τιμωρείται.

Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και θάρρος θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πλήρη αποκάλυψη κάθε λεπτομέρειας αυτής της υπόθεσης.

Επίσης ως Κίνημα Αλλαγής επανακαταθέτουμε αίτημα να μας αποσταλούν όλα τα έγγραφα του FBI τόσο στην αγγλική όσο και την ελληνική γλώσσα που έχει στην κατοχή του ο κ. Μπρακουμάτσος και όλα τα έγγραφα ερωτήματα που είχε απευθύνει η κα Τουλουπάκη στις Αμερικανικές Αρχές» είπε η κυρία Λιακούλη.

Λίγο αργότερα, ενώπιον των μελών της Προανακριτικής βρέθηκε ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννης Φιλιππάκης μαζί με τον συνήγορό του (είναι κοινός με τον Α. Τάρκα). Ο Γ. Φιλιππάκης ακολούθησε την στρατηγική Παπαγγελόπουλου, ζητώντας να έρθει να καταθέσει ο Α. Σαμαράς και αιτήθηκε να έρθει για κατάθεση ως μάρτυρας κι όχι ως ύποπτος.

«Η κλήση του κ. Φιλιππάκη παραβιάζει τις προβλέψεις 86 Συντάγματος και τις διατάξεις νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και του Κανονισμού της Βουλής. Δεν μπορεί η Επιτροπή να καλεί ανωμοτί», φέρεται να είπε ο συνήγορος του, προαναγγέλλοντας με την σειρά του ζητήματα ακυρότητας.

«Θέλουμε να αποδείξουμε ότι ο κ, Μιωνής είναι συκοφάντης και σκευωρός. Αλλά αυτό κινδυνεύει από τη διαδικασία. Είμαστε οι πρώτοι που θελουμε να θωρακιστεί η διαδικασία από ακυρότητες. Και αυτό διασφαλίζεται μόνον αν κληθεί ως μάρτυρας. Υποχρεούστε να κληθεί ο κ. Φιλιππάκης ως μάρτυρας, αλλιώς πρόκειται για στέρηση φυσικού δικαστή και αρνησιδικία», προσέθεσε ο δικηγόρος του.