Θα υπεραπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνουμε
Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα υπεραπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνουμε

«Ήμουν ξεκάθαρος για τις κόκκινες γραμμές μας με τον κ. Τράμπ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συζήτησης με τον πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Ν. Μπακατσέλο, προσθέτοντας ότι ξεκαθάρισε πως «Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνουμε». Χαρακτήρισε επιτυχημένη την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον χαρακτηρίζοντας ως θετική την τοποθέτηση των ΗΠΑ σύμφωνα με την οποία στηρίζει τις πρωτοβουλίες για την επίλυση των ζητημάτων στην περιοχή. Μήνυμα στους επενδυτές για πολιτική σταθερότητα και εκλογές το 2023

Εφ όλης της ύλης ήταν η συζήτηση στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του «30ου Greek Economic Summit - Turning the Odds», με τον Πρωθυπουργό να τοποθετείται τόσο σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη στις ΗΠΑ και τις συζητήσεις με την αμερικανική ηγεσία, βάζοντας στο επίκεντρο το θέμα της Τουρκίας, όσο και στα εσωτερικά θέματα ασφάλειας για τα οποία έστειλε σαφές μήνυμα προς όλους.

«Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους» δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους».

Πρόσθεσε δεΒ ότι «έχουμε λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να μπορεί να το κάνει. Και οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν» δεδομένου πως «η κοινωνία έχει αποδεχθεί πως αυτή η πολιτική δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στο πλαίσιο για τις πορείες τονίζοντας πως στόχος είναι η αντιμετώπιση της διατάραξης της ζωής της πόλης από μικρές πορείες» υπογραμμίζοντας πως «θα σεβαστούμε πλήρως τα δικαιώματα όσων διαδηλώνουν».

Αναφορικά με την επίσκεψη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Ντ. Τραμπ και την αμερικανική ηγεσία ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως: «ήμουν ξεκάθαρος για τις κόκκινες γραμμές μας με τον κ. Τραμπ: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με όποιον τρόπο κρίνουμε» προσθέτοντας πάντως ότι η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει την επίλυση των όποιων διαφορών με ειρηνικό τρόπο.

Χαρακτήρισε θετική τη στάση των ΗΠΑ και την τοποθέτηση της ηγεσίας της για στήριξη των πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην επίλυση των ζητημάτων στην περιοχή με ειρηνικό τρόπο ενώ ταυτόχρονα δανειζόμενος, όπως είπε, την φράση του αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ τόνισε πως η επισκεψή του στην Ουάσινγκτον ήταν «φανταστικά επιτυχημένη» αν και έλαβε χώρα σε μια χρονική συγκυρία που δεν ήταν θετική.

Σαφές ήταν και το μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους επενδύτες τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Μην αργήσετε» είπε για να προσθέσει ότι η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προωθούνται με ταχύτητα, λαμβάνοντας μέτρα για φορολοεφρύνσεις και δημιουργείται θετικό περιβάλλον για το επιχειρείν αλλά και για τους εργαζόμενους.

Ανακοίνωσε ακόμαΒ ότι «οΒ πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα στη μείωση της φορολόγησης της εργασίας με έμφαση στη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης» αναφέροντας πως «ενας λόγος που τα υψηλόμισθα παιδιά φεύγουν στο εξωτερικό είναι και η υψηλή φορολογία στους μισθούς, σε συνδυασμό με τις υψηλές εισφορές».

«Έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση με ξεκάθαρη εντολή, είμαστε μια χώρα που βγαίνουμε από μια δεκαετή κρίση. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα» είπε για να καταλήξει κλείνοντας τα σενάρια περί εκλογών: «έχουμε πολιτική σταθερότητα, εκλογές θα γίνουν το 2023, και θα αξιοποιήσουμε κάθε ημέρα για να παράξουμε ουσιαστικό έργο».