«Θα πράξουμε τα πάντα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας»
Τ. Θεοδωρικάκος για εστίαση

«Θα πράξουμε τα πάντα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας»

Μια πολύ χρήσιμη ρύθμιση η οποία αποσκοπεί στη στήριξη των θέσεων εργασίας και των επαγγελματιών της εστίασης, χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, την εφαρμογή από αύριο Δευτέρα των ρυθμίσεων για δωρεάν διάθεση επιπλέον τετραγωνικών δημόσιου χώρου στις επιχειρήσεις για εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Θεοδωρικάκος είπε το ότι «Το πιο σημαντικό θέμα είναι να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας. Να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να έχουν τη δουλειά τους και να συνεχίσουν τα καταστήματα εστίασης να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες», προσθέτοντας ότι «Θα κάνουμε ο,τι χρειάζεται για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας. Έχουμε μια δύσκολη μάχη μπροστά μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η όποια απόφαση πρόκειται να συμπαρασύρει και τους παιδικούς σταθμούς. «Βλέπω ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν θετική άποψη για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, αλλά την τελική απόφαση γι’ αυτό το ζήτημα θα την λάβει ο πρωθυπουργός. Θα ανακοινωθεί αύριο. Αλλά εφόσον ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, θα ανοίξουν και οι παιδικοί σταθμοί για το υπόλοιπο διάστημα» ανέφερε καταληκτικά ο κ. Θεοδωρικάκος.