Θα αποφύγουμε το lockdown;

Θα αποφύγουμε το lockdown;

Δεν υπάρχει τέλος  και δεν υπάρχει έλεος. Επιχειρηματίας εστίασης  στην περιοχή του Αλμυρού, που νοσούσε από κορονοϊό, προτίμησε  να πεθάνει παρά να διασωληνωθεί! Ήταν αρνητής και φυσικά ανεμβολίαστος. Ασθενούσε στο σπίτι του αρνούμενος  να μεταβεί στο νοσοκομείο, αφού - προφανώς - μια γριπούλα ήταν. 

Τον βρήκε στο σπίτι ο αδερφός του λιπόθυμο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου. Την ώρα που η κατάστασή του  χειροτέρευε και ο κορεσμός του ήταν χαμηλός, οι γιατροί τον προειδοποίησαν πως εάν δεν διασωληνωθεί θα πεθάνει. Αυτός συνέχιζε να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει ο ιός και υπέγραψε ότι δεν θέλει να διασωληνωθεί. Και πέθανε.

Σύμφωνα με συγγενείς του δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. Ήταν γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή, άρα δεν υπολειπόταν σε μέση οξύνοια, τουλάχιστον. Αλλά ήταν επηρεασμένος από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα βιντεάκια αρνητών στο YouTube.

Ενδεικτικό το ανωτέρω ως το πλέον πρόσφατο, καθώς υπάρχουν χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις. Και όχι, δεν θα εξαπολύσουμε ιερεμιάδες εναντίων των  μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή γίνονται μεγάφωνα του αντιεπιστημονικού ανορθολογισμού.

Σύμφωνοι, σε αυτά βρίσκει ενισχυμένη φωνή ο κάθε εμμονικός, ο κάθε λαοπλάνος, ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τυχοδιώκτης που αγρεύει ακροατήριο και ίσως πελάτες. Μαζί και ο κάθε εμμονικός, που δια… της επιφοιτήσεως ανακάλυψε ότι ο ιός δεν είναι παρά η συνωμοσία της πλανητικής ελίτ κατά των λαών. Ή όπως το ελληνοποίησε  ένας εκ των φανατικών (στρατιωτικός γιατρός μάλιστα που αρρώστησε από τη «κορονογρίππη» αλλά τη γλύτωσε) της συνωμοσίας που έκανε ο Μπουρλάς με τον Μητσοτάκη!

Χειρότερη θα ήταν η λογοκρισία. Είχαμε άλλωστε επικρίνει τη φίμωση Τραμπ, γιατί οι πλατφόρμες παρέχουν φιλοξενία  λόγου. Δεν δικαιούνται  να είναι λογοκριτές, παρότι ως ιδιωτικές εταιρίες έχουν κανονισμούς  λειτουργίας. Οι κανονισμοί αυτοί δεν νομιμοποιούνται να διηθούν επιστημονικές, επιστημονικοφανείς, θρησκευτικές, φιλοσοφικές και πολιτικές απόψεις. Υποχρεούνται να παρεμβαίνουν μόνο όταν διαπιστώνουν προπαρασκευή ενεργειών - επιθετικών, τρομοκρατικών (γνώμη μας πάντα).

Όταν ένας λαός, όσο ξαφνιασμένος και τρομοκρατημένος να είναι, ακούει και παίρνει σοβαρά ένα αφανή τραγουδιστή, που σπούδασε φυσικοθεραπεία και αποφάσισε να γίνει ερασιτέχνης λοιμωξιολόγος, αντιτιθέμενος σε επιστήμονες κύρους που έχουν φάει τη ζωή τους στα έδρανα και τα εργαστήρια, δεν φταίει ο τραγουδιστής. Φταίνε όσοι οικειοθελώς γίνονται οπαδοί του.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  νέο μαύρο ρεκόρ  6.700 κρουσμάτων, 59 νεκρούς και 434 διασωληνομένους. Παράλληλα για να επιβεβαιωθεί με άλλο τρόπο η θεωρία του Χάτινγκτον για τη σύγκρουση των πολιτισμών, ενώ οι ΗΠΑ είχαν 123 νεκρούς, η ομόθρησκη Ρωσία με λιγότερο από τον μισό πληθυσμό (που έχει και δικό της εμβόλιο) μέτρησε 1192 νεκρούς. Και η ομόδοξη Ρουμανία 463!

Δεν θεωρούμε ότι φταίει η επίσημη εκκλησία. Από τον Ιούλιο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας έβαλε το διαζευκτικό «εμβολιασμός ή μετάνοια», και ο Μητροπολίτης Ιλαρίων (μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου του πατριαρχείου Μόσχας) είχε δηλώσει ότι «είναι αμαρτία να σκέφτεται κάποιος τον εαυτό του και όχι τον άλλον».

Και η δική μας ιεραρχία άργησε μεν αλλά στο τέλος τάχθηκε με το μέρος της επιστήμης. Ίσως και να το ήθελε εξ αρχής, αλλά είχε απέναντι τη μεγάλο τμήμα του σκοτεινιασμένου μεσαίου κλήρου και κάποιων υψηλόβαθμων ιεραρχών, που διαβιούν στον μεσαίωνα και έχουν υποκαταστήσει τη λατρεία και την τελετουργία της με τη μεταφυσική μαγγανεία (σε χίλια μοναστήρια παραμένουν ανεμβολίαστοι!).

Σε κάθε περίπτωση ο λαός αποτελείται από μεμονωμένες μονάδες. Από πολίτες. Και αυτοί, ο καθένας τους έχει  την προσωπική του ευθύνη απέναντι στη ζωή του και στο κοινωνικό σύνολο. Φυσικά, η Αριστερά «ποινικοποίησε» ως νεοφιλελεύθερη την έννοια της ατομικής ευθύνης, γιατί προφανώς ο λαός είναι άβουλη μάζα, τα άτομα δεν έχουν την ευθύνη των πράξεών τους. Είναι κοπάδι που καθοδηγείται και αμαρτίαν ουκ έχει.

Εδώ που έχουμε φτάσει, μοιάζει όνειρο φθινοπωρινής νυκτός η απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξει άλλο lockdown. Με την ανορθολογική άρνηση μεγάλου μέρους του λαού στο εμβόλιο, με τις ΜΕΘ της βορείου Ελλάδας να γεμίζουν ασφυκτικά και να γίνονται διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, θα είναι δυσεπίλυτος γρίφος η τήρηση της απόφασης.

Το φως στην έξοδο του πανδημικού συριγγίου είναι πολύ αμυδρό, όταν το 40% του λαού παραμένει ανεμβολίαστο. Το τείχος ανοσίας δεν υψώθηκε… Και δεν είναι όλοι ψεκασμένοι, ούτε όλοι μέλη παραθρησκευτικών, ακροδεξιών ή ακροαριστερών γκρουπούσκουλων (έχουμε και αυτούς τους «μαχητές», που με  εξ αριστερών κριτική, θεωρούν τον ιό ως κρίση του καπιταλισμού, και τα εμβόλια βιοτεχνολογικό φασισμό).

Δεν είναι ψεκασμένοι αλλά παράλληλα είναι αμετάπειστοι. Ίσως, θα έπρεπε να επεκτείνει τον κύκλο  του υποχρεωτικού εμβολιασμού κυβέρνηση (ως πολιτικό και όχι ιατρικό συμπέρασμα το θέτουμε). Η μακροπρόθεσμη  φθορά που θα επιφέρουν τα  επί μέρους αλλά συνεχή  lockdown στην κοινωνία και οικονομία, θα έχει περισσότερο κόστος (ήδη η εστίαση δυσαρεστημένη λέει ότι  βρίσκεται σε ιδιότυπο άτυπο lockdown).

Ας ακούσει την ορθολογική πρόταση του ΚΙΝΑΛ για υποχρεωτικό εμβολιασμό επαγγελματιών που έρχονται σε επαφή  με κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ουρλιάζει αλλά από ό,τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ουρλιάζει εν ερήμω. Και φυσικά στα στρώματα που θεωρούνται προσκείμενα σε αυτή. Αστυνομία και στρατό.