Θ. Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, καμία έξοδος στις αγορές δεν θα είναι εύκολη

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, καμία έξοδος στις αγορές δεν θα είναι εύκολη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, τόσο με το αφήγημά της για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια όσο και για τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Οι χθεσινές εξαγγελίες των διεθνών αγορών δείχνουν ότι κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος. Δεν έχουμε υπερβεί τη κρίση. Καμία έξοδος στις αγορές δεν θα είναι εύκολη», υποστήριξε ο κ. Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα «Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων».

«Είναι πρωτοφανές αυτό που κάνετε στο προϋπολογισμό. Πριν δύο μήνες συνυπογράψατε με τη τρόικα την περικοπή των συντάξεων και τώρα φέρνετε έναν προϋπολογισμό στον οποίο βάζετε δύο εναλλακτικά σενάρια. Ένα για μέσα και ένα για έξω. Κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό και δεν λέτε την αλήθεια. Όπως όταν είχατε πει ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο και το μειώσατε στο μισό», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Είναι μόνιμη η κοροϊδία σας απέναντι στον ελληνικό λαό. Η κατάθεση χθες του προϋπολογισμού καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. Ο προϋπολογισμός στηρίζεται μόνο στα δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα από την υπερφορολόγηση. Δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση με αυτό τον τρόπο και χωρίς διαρθρωτικές αλλαγές. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο λογιστικό», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος ενώ κατέληξε:

«Εμείς σας το είχαμε πει ότι δεν θα βγούμε από την κρίση, γιατί έχετε υπογράψει ένα σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα, με σκληρή εποπτεία τουλάχιστο μέχρι το 2022. Αυτό οδηγεί στη μη έξοδο από τη κρίση. Και αυτό αποδεικνύεται και από τη φορολογική πολιτική σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ