Θ. Θεοχαρόπουλος για ΣΚΑΙ: Να σταματήσουν να καλλιεργούνται συνθήκες ακραίας πόλωσης

Θ. Θεοχαρόπουλος για ΣΚΑΙ: Να σταματήσουν να καλλιεργούνται συνθήκες ακραίας πόλωσης

«Πρέπει όλοι να στείλουμε ένα μήνυμα μη ανοχής στη βία. Και πρέπει να σταματήσουν να καλλιεργούνται συνθήκες ακραίας πόλωσης που ρίχνουν νερό στο μύλο της βίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολιάζοντας τη βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι».

Κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 στη Βουλή, ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και σήμερα επιβεβαιώνει τη «λαθεμένη αντιαναπτυξιακή και αντιπροοδευτική πολιτική που ασκεί». «Χρειάζεται μεγαλύτερη ειλικρίνεια και λιγότερες θριαμβολογίες. Γιατί τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα στα οποία συμφώνησε η σημερινή κυβέρνηση σημαίνουν αφαίμαξη των κοινωνικών στρωμάτων, οδηγούν σε αδιέξοδη πολιτική», τόνισε και προσέθεσε:

«Είναι λάθος στρατηγική, είναι αδιέξοδη πολιτική να μοιράζονται από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα ύψους 7 δισ. ευρώ τα 770 εκατ. ευρώ. Η επιδοματική ανακύκλωση της φτώχειας που κάνει η σημερινή κυβέρνηση δεν οδηγεί σε καμία λύση. Πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να μειώσει από το 3,5% τα πλεονάσματα στο 2%. Δεν είναι βιώσιμα τέτοια πλεονάσματα. Το δημόσιο χρέος πρέπει να γίνει βιώσιμο με άλλους τρόπους, όπως με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, σε μια προοδευτική κατεύθυνση».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε ακόμα για «ένα προϋπολογισμό φόρων και κοινωνικών ανισοτήτων, τις χειρότερες των τελευταίων ετών». «Είναι μια άδικη, βαθιά αντιαριστερή και αντιπροοδευτική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Καμία αναπτυξιακή προοπτική δεν επιτυγχάνει ο νέος προϋπολογισμός.

Με το Δημόσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα να μειώνεται κατά 500 εκατ. ευρώ, είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση που δημιουργεί επενδυτική αβεβαιότητα και δεν εμπνέει. Φορολογική αποστράγγιση, υπερ-φορολόγηση και περιστολή του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δαπανών είναι τα μέτρα του νέου προϋπολογισμού», υποστήριξε.

Τέλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο. «Με 200 και 300 ευρώ μισθούς δεν μπορεί να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι πολύ χαμηλές. Σύμφωνα με στοιχεία μάλιστα από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, το 2017 σημειώθηκε στη χώρα μας η μεγαλύτερη μείωση μισθών διότι διευρύνθηκε η ελαστική μορφή εργασίας.

Ούτε μπορεί να γίνει βιώσιμο με τη μείωση συντάξεων. Αυτό που χρειάζεται είναι μια συνολική αναδιάρθρωση που πρέπει να βρεθεί μέσα από συνεννόηση των προοδευτικών κομμάτων», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news