Θ. Σκυλακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε φετίχ να βάζετε φόρους»

Θ. Σκυλακάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Έχετε φετίχ να βάζετε φόρους»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων που επεξεργάζεται τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη ο ΣΥΡΙΖΑ είχε… φετίχ να βάζει φόρους και αυτό συνέβαινε για τρεις λόγους:

«Ο πρώτος ήταν για να μοιράσετε χρήματα σε ομάδες που θεωρούσατε κοινό σας. Το πρόβλημα όμως είναι πως για κάθε 1 ευρώ που δώσατε χρεώνατε υπέρμετρα τους φορολογούμενους. 1 δίνατε και χρεώνατε 10. Και τα επιπλέον πήγαιναν στους δανειστές. Ο άλλος λόγος είναι ότι σας άρεσε να βάζετε φόρους, είχατε φετίχ να φορολογείτε την μεσαία τάξη, αλλά δεν το λέγατε προεκλογικά. Και σας ψήφισαν κάποιοι για να καταργήσετε τον ΕΝΦΙΑ που είπατε ότι είναι άδικος φόρος. Και ο τρίτος λόγος είναι πως δεν σας πολυενδιέφερε να μετράτε τα χρήματα».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι η συζήτηση της κυβέρνησης με τους Θεσμούς προκειμένου τα ANFAs και SNPs να πάνε σε συμφωνημένες αναπτυξιακές επενδύσεις είναι σε εξέλιξη. 

«Με εμάς τέλος τα υπερπλεονάσματα. 3,58% υπερπλεόνασμα με την σύμφωνη γνώμη και την βούλα των θεσμών. Και συζητάμε με τους θεσμούς τα ANFAs και SNPs να πηγαίνουν είτε στο μαξιλάρι είτε σε συμφωνημένες επενδύσεις. Εσείς δεν ζητήσατε ποτέ να πάνε σε συμφωνημένες επενδύσεις. Αν καταφέρουμε όμως να τα βάλουμε στην οικονομία θα είναι πολύ σημαντικό», εξήγησε.