Θ. Σκυλακάκης: Η Ελευθερία και η Δημοκρατία έχουν τίμημα - Οι Φιλελεύθεροι το ξέρουμε

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, 13:18
-A +A
Θ. Σκυλακάκης: Η Ελευθερία και η Δημοκρατία έχουν τίμημα - Οι Φιλελεύθεροι το ξέρουμε

Η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν βαρύ τίμημα επεσήμανε ο επικεφαλής της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης από το βήμα του 5ου συνεδρίου του κόμματος σημειώνοντας ότι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλελεύθεροι. Επίσης γνωστοποίησε ότι θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει την αναστολή του κόμματος με σκοπό να συνδράμει και να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη ΝΔ.

«Θυσιάζουμε τον πολιτικό μας εγωισμό για να συνδράμουμε στο αύριο της χώρας. Η Ελλάδα το 2019 είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Φυγή προς τα εμπρός ή καταστροφή», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δράση εξηγώντας την απόφαση του κόμματος για αναστολή και συστράτευση με τη Ν.Δ.

«Η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια ήταν μία χώρα που περίσσεψε ο λαϊκισμός και το ψέμα, και στο πλαίσιο αυτό ήταν δύσκολη η προσπάθεια να κρατηθεί ζωντανή η Δράση και να μείνουν ζωντανές οι προσπάθειες να δημιουργηθεί μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που «ακράδαντα πιστεύω ότι θα δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε επίσης πως «εμπιστευόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχει εξαιρετικά μεταρρυθμιστικά αντανακλαστικά, τον εμπιστεύομαι σ' ότι αφορά τη λειτουργία των θεσμών» και πρόσθεσε «επίσης τον εμπιστεύομαι στην αντίληψη που έχει για τον κόσμο, ξέρει τι συμβαίνει στο διεθνές περιβάλλον, έχει αντίληψη των εξελίξεων, αντιθέτως με τους σημερινούς κυβερνώντες».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, τα μέλη της Δράσης έμειναν ενωμένοι, βασιζόμενοι στις αξίες και στα πιστεύω τους, παρά τη μη εκπροσώπησή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στη Βουλή σημειώνοντας ότι στην πολιτική κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και τα πολιτικά κόμματα υπάρχουν για να εκπροσωπούν όσο το δυνατότερο περισσότερους πολίτες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι θυσίασε την πολιτική ελευθερία του σε κρίσιμες στιγμές, δεν τον κυριάρχησε το πάθος της δημοσιότητας και επισήμανε πως η ελευθερία έχει ένα τίμημα, δεν είναι κάτι αυτονόητο και αυτό το ξέρουν πολύ καλά «εμείς οι φιλελεύθεροι».

Αναφέρθηκε στην πολιτική σταδιοδρομία του τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι έδωσε μάχη για τα σκάνδαλα με τις ΜΚΟ στην Ελλάδα, ενώ στην ευρωβουλή αποκάλυψε σκάνδαλα που οδήγησε στην παρέμβαση της Ε.Ε.

Επισήμανε αυτή την δύσκολη περίοδο η Δράση είναι πάντα εδώ να συνεισφέρει στην προσπάθεια μιας πραγματικής συμμαχικής κυβέρνηση «που ακράδαντα πιστεύω θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης». «είμαστε ομάδα που εκτιμούμε, το διάλογο, τη δημοκρατία και το ρεαλισμό», σημείωσε ακόμα.

Περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι σε ένα σταυροδρόμι μεταξύ αναγέννησης και καταστροφής. Η ζωή του μέσου πολίτη είναι ζοφερή, ανεργία 20%, ένας στους τρεις με μισθό κάτω από 700 ευρώ, αρνητική αποταμίευση, οι μισοί Έλληνες χρωστούν σε εφορία ή ασφαλιστικά ταμεία και πολλοί καταφεύγουν στην μαύρη οικονομία, η μεσαία τάξη είναι σε απόγνωση... Το τρίτο πρόγραμμα ήταν αυτοκτονικό για τη χώρα, το αποτέλεσμα είναι ότι είμαστε σε χειρότερη θέση, ενώ η χώρα είναι έξω από τις αγορές».

Ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι «ο πρωταίτιος της καταδίκης μας στην μιζέρια είναι ο τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκε και λειτουργεί το κράτος». Υποστήριξε ότι ενώ σε άλλες χώρες μπορεί η κρίση να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες ή στον τραπεζικό τομέα -όπως στην Κύπρο-, εμάς μας κατέστρεψε ο τρόπος που λειτουργούσε το ελληνικό κράτος με την συνευθύνη όλων όσων το χειρίστηκαν». Και πρόσθεσε ότι βιώνουμε τις συνέπειες της μεταφοράς της καταστροφής του κράτους στον ιδιωτικό τομέα.

«Δεν αξίζουμε οι Έλληνες αυτό που ζούμε», πρόσθεσε και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των συμφερόντων».

Ο κ. Σκυλακάκης υποστήριξε ότι ακόμη και τώρα το κράτος απομυζά τους οικονομικούς πόρους και εμποδίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και υποστήριξε: «Ή το έθνος θα νικήσει τον κρατισμό ή ο κρατισμός θα καταστρέψει το έθνος».

Είπε ότι υπάρχουν σχέδια για να απογειωθεί η Ελλάδα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και έκλεισε λέγοντας ότι 25 χρόνια μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, του οποίου υπήρξε σύμβουλος μαζί με την Μιράντα Ξαφά, ο Κυριάκος συνεχίζει μία προσπάθεια αλλά έχοντας μαζί του ένα ευρύτερο μεταρρυθμιστικό μέτωπο, στο οποίο θα συνδράμει η Δράση.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 27/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα