Θ. Πελεγρίνης: Χάθηκαν αρκετά δισ. το πρώτο εξάμηνο - Μετά αποφύγαμε τα χειρότερα

Θ. Πελεγρίνης: Χάθηκαν αρκετά δισ. το πρώτο εξάμηνο - Μετά αποφύγαμε τα χειρότερα

Την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, αναγνωρίζοντας ότι χάθηκαν αρκετά δισ. το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα μετά τη... στροφή που έκανε ο πρωθυπουργός. 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ανέφερε πως «υπάρχει μια παλιά σχέση με τον πρωθυπουργό, αυτή νομίζω ότι είναι που λειτούργησε».

«Τον εκτιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, από τα αποτελέσματα των ενεργειών του. Μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα;», ανέφερε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας για την διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πελεγρίνης, δικαιολογώντας τη στάση του Αλέξη Τσίρπα είπε ότι «το λογικό είναι, όταν βλέπεις τείχος, να αλλάξεις και να πας παρακάτω», ενώ αναφερόμενος στο κόστος σημείωσε «να δεχτώ ότι χάθηκαν αρκετά δισ. ευρώ. Το θέμα είναι ότι αν έμενε σε αυτή την αδιάλλακτη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα μας».

«Ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός, το πάλεψε έξι μήνες, δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που ήθελε και έκανε τη στροφή. Αυτή η στροφή οδήγησε την Ελλάδα εκτός μνημονίου. Το σημαντικό είναι αν αυτή η στροφή είχε αποτέλεσμα, και είχε. Βγήκαμε από τα μνημόνια», είπε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.