Θ. Παπαθεοδώρου: Συνεννόηση με τη ΝΔ και με άλλα κόμματα για το καλό της χώρας

Θ. Παπαθεοδώρου: Συνεννόηση με τη ΝΔ και με άλλα κόμματα για το καλό της χώρας

«Γι'' αυτά τα πράγματα λοιπόν είπαμε ότι ναι, ότι μπορεί να υπάρξει σε απόλυτο βαθμό μία συνεννόηση με τη ΝΔ και μάλιστα νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει και μια ευρύτερη συνεννόηση και με άλλα κόμματα διότι αυτό είναι για το καλό της χώρας και όχι για το καλό αν θέλετε ενός πολιτικού σχεδίου», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς για τους τρεις τομείς στους οποίους το ΚΙΝΑΛ - όπως δήλωσε η πρόεδρός του - είναι διατεθειμένο να συνεργαστεί μετεκλογικά με ΝΔ, ώστε να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα (ολοκλήρωση συνταγματικής αναθεώρησης, αλλαγή εκλογικού νόμου και συνέχιση διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για τα δημοσιονομικά), διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση.

«Εμείς θεωρούμε ότι η απλή αναλογική θα οδηγήσει στην ακυβερνησία, θέλουμε να φύγει από το τραπέζι ανεξαρτήτως των συσχετισμών που θα υπάρχουν, εννοώ αυτοδυναμίας ή μη αυτοδυναμίας είχαμε πει από παλαιότερα ότι εμείς θα συμπράξουμε με το πρώτο κόμμα εφόσον συμφωνεί για να καταργηθεί η απλή αναλογική και να ψηφιστεί ένας άλλος εκλογικός νόμος ο οποίος θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου για τον πρώτο τομέα.

Για το δεύτερο «πεδίο», ο κ. Παπαθεοδώρου τόνισε: «Είναι να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση και εκεί μπαίνει ζήτημα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και εκεί μπαίνει ζήτημα σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας να μην προσφεύγει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, όπως το πληρώσαμε το 2014». Το τρίτο σημείο - συνέχισε - «είναι εθνική συνεννόηση για να υπάρξει ισχυρότερη Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις για τη μείωση των πλεονασμάτων γιατί καταλαβαίνουμε όλοι σήμερα, ότι οι δεσμεύσεις που μας αφήνει πίσω ως κληρονομιά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να είναι επ'' ωφελεία της οικονομίας όταν μέχρι το 2060 θα πρέπει – σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα – να έχουμε τα πλεονάσματα σε 2% και νωρίτερα σε 3,5%».

«Απευθυνθήκαμε στους πολίτες και ζητήσαμε τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, δηλαδή να καταδικαστούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές (...)» επισήμανε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ενωμένο: «Το βλέπετε από όλες τις πλευρές και από την πλευρά της ηγεσίας και από την πλευρά των στελεχών και μάλιστα ενωμένοι και με την απόλυτη αναγκαία συστράτευση και του Βαγγέλη Βενιζέλου και όλων των στελεχών σ'' αυτόν τον στόχο ο οποίος είναι ένας και μοναδικός, η άνοδος των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής έτσι ώστε να έχει ουσιαστικό, ρυθμιστικό ρόλο την επόμενη μέρα» είπε, ενώ ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε απολύτως εφικτό τον στόχο του διψήφιου ποσοστού για το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Αναφερόμενος στη βασική διαφορά του Κινήματος Αλλαγής με το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε «το να υποδεικνύει ένα κόμμα ως μοναδικό τρόπο εξόδου από την κρίση, την ανάπτυξη της οικονομίας είναι σωστό, δεν μπορεί να γίνει αυτή η ανάπτυξη της οικονομίας χωρίς να υπάρχει προστασία του κοινωνικού κράτους, ανάταξη της κοινωνικής συνοχής, διότι μόνο μέσα από την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη (...) μπορεί να υπάρξει παραγωγή πλούτου έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν τη νέα κανονικότητα, την οποία όλοι ευαγγελιζόμαστε, αλλά δεν τη βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο. Οικονομική ανάπτυξη ναι λοιπόν, αλλά ουσιαστικά με το κέντρο βάρους να δίνεται στην ανάταξη του κοινωνικού κράτους, στην ανάταξη της κοινωνικής συνοχής».

Για την κατάσταση στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και με την Τουρκία, ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι «η κρίση είναι το αντικείμενο χειρισμού από την κυβέρνηση για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους (...) Χρειάζεται μια σοβαρή κυβέρνηση να τα χειριστεί και μέχρι τώρα στα εθνικά θέματα δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ