Θ. Καράογλου: «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» ο ανασχηματισμός

Θ. Καράογλου: «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» ο ανασχηματισμός

"Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν" ο ανασχηματισμός, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM" o αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β'' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.

"Δεν ήταν κάτι το οποίο μας εντυπωσίασε, ήταν μια από τα ίδια. Πρωτοκλασάτοι υπουργοί παραμένουν στις θέσεις τους, ούτε το οικονομικό επιτελείο αλλάζει, ούτε ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος βαρύνεται- για εμάς -με την επονείδιστη συμμαχία με το κρατίδιο των Σκοπίων", ανέφερε ο κ. Καράογλου, εκτιμώντας πως οι αλλαγές που έγιναν δεν απαντούν "στις αγωνίες και τα ερωτήματα του κόσμου για το τι μέλλει γενέσθαι, ποια θα είναι η πορεία της χώρας, τώρα που θεωρητικά τελείωσε το τρίτο μνημόνιο, ασχέτως που έχουμε ένα άτυπο αλλά ουσιαστικό τέταρτο μνημόνιο που ξεκινά από 1/1/2019 με μια σειρά μέτρων".

Υπογράμμισε, δε, ότι "λύτρωση για τον κ. Τσίπρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη χώρα και τους πολίτες θα ήταν η προκήρυξη εκλογών" και μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας "είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με άλλα πολιτικά κόμματα".

Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει να υλοποιήσει η Νέα Δημοκρατία το οικονομικό πρόγραμμά της δεδομένων των δεσμεύσεων που υπάρχουν, ο κ. Καράογλου είπε: "θα το πετύχουμε με συνεργασία και με προώθηση των ζητημάτων στα οποία πιστεύουμε, δείχνοντας καλό δείγμα γραφής, δείχνοντας ότι είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν".

Επισήμανε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναφερθεί αναλυτικά σε όλα τα σχετικά με την οικονομία ζητήματα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

"Κάθε πολιτικός κρίνεται από τις πράξεις του, όχι από το φύλο του"

"Το κάθε πολιτικό στέλεχος πρέπει να κρίνεται από τη δράση του, από τις προτάσεις που καταθέτει στο δημόσιο διάλογο, από τις παραλείψεις του, από τις ενέργειες του, όχι από το φύλο του ή οτιδήποτε άλλο", τόνισε ο κ. Καράογλου σε σχέση με τα σχόλια γύρω από την τοποθέτηση της μέχρι πρότινος επικεφαλής του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου, στη θέση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

"Είναι μια αυτόνομη προσωπικότητα, σέβομαι την προσωπικότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνω σκληρή πολιτική κριτική, αν και όπου εντοπίσω· άλλο το ένα άλλο το άλλο", σημείωσε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε: "Με αυτή την έννοια και την κ. Νοτοπούλου προφανώς και δεν την κατηγορώ γιατί είναι γυναίκα ή γιατί είναι το ένα ή γιατί λένε οτιδήποτε άλλο. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο το σέβομαι, το τιμώ, από εκεί και πέρα που αναβαθμίστηκε και έγινε υφυπουργός Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, θα την παρακολουθώ από πάρα πολύ κοντά και βεβαίως θα υφίσταται τη δημόσια κριτική".

Ερωτηθείς εάν στους κόλπους της ΝΔ υπάρχει ακραίος πολιτικός λόγος, όπως λένε κάποιοι για τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Καράογλου -μεταξύ άλλων- είπε: "Δεν μου αρέσει να προσωποποιώ κάποια ζητήματα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι αντιπρόεδρος της παράταξης, σέβομαι την άποψή του, τον λόγο του, μερικές φορές εκφράζει πιο δυναμικά τον πολιτικό του λόγο, είναι θέμα χαρακτήρα του καθένα. Από εκεί και πέρα να πω ότι σε ένα μεγάλο κόμμα, όπως η ΝΔ, είναι λογικό ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχει μια μονοφωνία, είναι ένα μεγάλο δημοκρατικό κόμμα".

"Η ΝΔ εκφράζει ένα πλατύ πολιτικό φάσμα, που ξεκινάει από τα όρια της Σοσιαλδημοκρατίας και φτάνει μέχρι τα όρια της ακροδεξιάς αφήνοντάς την βεβαίως απ'' έξω. Εκεί μέσα ο κάθε πολίτης, ο οποίος εντάσσεται και αποδέχεται τις βασικές ιδεολογικές αρχές της ΝΔ, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τον πολιτικό του λόγο μέσα στα γενικά αυτά πλαίσια, και ο καθένας δίνει και τον ανάλογο χρωματισμό της φωνής του", συμπλήρωσε ο κ. Καράογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ