Θ. Φωτίου: Εμείς στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννέα μήνες

Θ. Φωτίου: Εμείς στην πραγματικότητα κυβερνάμε εννέα μήνες

Εννέα μήνες δηλώνει ότι κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στη ΕΡΤ.

«Στην πραγματικότητα κυβερνάμε 9 μήνες και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση  είχε υποχρεωθεί να εφαρμόσει μία συμφωνία που περιείχε δύσκολα μέτρα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε αυτή τη συμφωνία.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι προτεραιότητά της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει όσους είναι στα όρια του κινδύνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την υποστήριξη των μεσαίων στρωμάτων.

Στη συνέχεια κατηγόρησε μάλιστα τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ότι από το 2009 μέχρι το 2015 φτωχοποίησαν τα μεσαία στρώματα και απέρριψε τη θέση της αντιπολίτευσης για αλόγιστη χορήγηση επιδομάτων.

Εξήγησε πως όταν η ίδια ανέλαβε τη θέση της στο υπουργείο βρήκε διακόσια διαφορετικά επιδόματα τα οποία ενσωμάτωσε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με αυτά ο κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί.