Θ. Φέσσας: Η κυβέρνηση αποθαρρύνει τους επενδυτές

Θ. Φέσσας: Η κυβέρνηση αποθαρρύνει τους επενδυτές

«Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξής του.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, απτό παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που συζητείται σήμερα στην Βουλή, με διατάξεις που βρίσκουν αντίθετους εργοδότες και εργαζόμενους και πρόσθεσε ότι: «Ταυτόχρονα επιχειρείται να διχασθεί η επιχειρηματικότητα σε «καλούς» και «κακούς»....». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών του ΣΕΒ».

Γενικότερα για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι είναι πλέον χλιαρή, σημειώνοντας ότι η διοικητική μεταρρύθμιση έχει μείνει στις καλένδες, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ξήλωμα μεταρρυθμίσεων, με βασικότερο τις αλλαγές στα εργασιακά, που αφορούν τη διαιτησία και την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. «Δεν γνωρίζουμε γιατί θα πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν» τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως χτες, από το βήμα της συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποποιηθεί την ευθύνη που φέρει για την ψήφιση του νόμου που μειώνει τις συντάξεις αλλά και να δημιουργήσει εκ νέου μια εικόνα σύγκρουσης με τον επιχειρηματικό κόσμο, καταγγέλλοντας τον ΣΕΒ ότι υπερθεματίζει «για τη περικοπή συντάξεων».

Ταυτόχρονα επιχείρησε να συνδέσει τον ΣΕΒ με τη ΝΔ στην οποία απέδωσε πρόθεση να κοπούν οι συντάξεις, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε ήδη από το μεσημέρι τροπολογία η οποία προβλέπει την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, που ο Αλέξης Τσίπρας και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισαν και προβλέπει τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2018.

 

Φωτογραφία: intimenews