7ος χρόνος, ημέρα 2097η
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Τσαβούσογλου στα Χανιά

Τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Τσαβούσογλου στα Χανιά

Ένα τετ-α-τετ Μητσοτάκη με Τσαβούσογλου θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο στην περίπτωση που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών βρεθεί στα Χανιά το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο συνάντησης που αναμένεται να έχει με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Δένδια. 

Ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Σάββατο στο πλαίσιο της συμπλήρωσης τεσσάρων χρόνων από τον θάνατο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και για να ενημερωθεί αναφορικά με την πορεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και αν συμπέσουν χρονικά μια συνάντηση είναι βέβαιο σχεδόν πως θα πραγματοποιηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αυτό μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδους Κορυφής, όπου σημειωτέον όπως έγινε γνωστό ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μ. Ντράγκι έθεσε εκ νέου το προσφυγικό/μεταναστευτικό στο τραπέζι των συναντήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, βεβαίως και αν έρθει ο κύριος Τσαβούσογλου έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του, όπως εξάλλου συναντήθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών όταν πήγε στην Τουρκία»

Επισήμως η ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώνει ενδεχόμενη συνάντηση, άλλωστε δεν υπάρχει και κάποιο σχετικό αίτημα από την πλευρά της τουρκικής πλευράς (που σημειωτέον υποστηρίζει πως η συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου συνδέεται με συζητήσεις για ένα τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν).

Και αυτό όμως η ελληνική πλευρά δεν το επιβεβαιώνει παρότι οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στις 14 Ιουνίου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, πολύ δε περισσότερο όταν τελεί εν αναμονή των κινήσεων που απαιτούνται από την πλευρά της Άγκυρας για να πιστοποιηθεί ότι δεν επιδιώκει περαιτέρω ένταση στο Αιγαίο και τις σχέσεις των δύο πλευρών