Τέσσερα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα ιδρύονται με βουλευτικές τροπολογίες

Τρίτη 23 Απριλίου 2019, 12:00
-A +A
Τέσσερα νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα ιδρύονται με βουλευτικές τροπολογίες

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά συνολικά 4 νέα πανεπιστημιακά τμήματα ιδρύονται με βουλευτικές τροπολογίες, που κατατέθηκαν χθες και σήμερα και έκανε αποδεκτές ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Η «παλαιοκομματική» πρακτική στηλιτεύτηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, με τον υπουργό να μην… ιδρώνει καν. Είναι χαρακτηριστικό ότι απαντώντας σήμερα στην κριτική το μόνο που είπε είναι ότι έχει το πράσινο φως από την Σύγκλητο του αντίστοιχου πανεπιστημίου.

«Κοιτάξτε. Τα δύο τμήματα, το ένα στη Φλώρινα και το άλλο στην Κοζάνη είναι μετά από συνεννόηση με την Πρυτανεία κι απόφαση της Κοσμητείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», είπε ενώ για το νέο τμήμα στο Άργος τόνισε ότι ενημέρωσε τον Πρύτανη και θα έπρεπε προφανώς να έχει ενσωματωθεί στο αρχικό νομοσχέδιο. Μάλιστα, καταλόγισε στην αντιπολίτευση «σπέκουλα», εμπαίζοντας ουσιαστικά την Ολομέλεια.

Κι αυτό διότι εκτός από τα δύο τμήματα που πρόκειται να ιδρυθούν μέσω βουλευτικής τροπολογίας σήμερα έκανε δεκτές άλλες δύο τροπολογίες, που υπογράφονται από τους κκ Μουμουλίδης, Δημητριάδης, Σέλτσας  για την ίδρυση τμημάτων, Παραγωγής Οπτικοακουστικών Μέσων στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών με έδρα την Κοζάνη και Κινηματογράφου στη Σχολή Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αποδεχτεί την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με μια μόνο πρόταση. Το εν λόγω τμήμα θα έχει έδρα την Έδεσσα και προφανώς υπογράφεται από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννη Σηφάκη.

Με έτερη ρύθμιση που υπογράφεται από τον Ιωάννη Γκιόλα ιδρύεται τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελλοπονήσου με έδρα το Άργος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκιόλας είναι βουλευτής Αργολίδας.

Μεταξύ άλλων ο Σταύρος Κοντονής πρότεινε και ο κ. Γαβρόγλου αποδέχτηκε ρύθμιση για τους Ζακυνθινούς μαθητές που μετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι εν λόγω μαθητές θα μοριοδοτηθούν λόγω της σεισμικής δραστηριότητας και των προβλημάτων που δημιούργησε.

Την ίδια ώρα, με βουλευτική τροπολογία νομοθετείται η ενίσχυση των πλημμυροπαθών στις περιφέρειες της Κρήτης, ενώ πλέον θα μπορούν να εγγράφονται οι απόφοιτοι τμημάτων φυσικοθεραπευτών ΑΕΙ ως μέλη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών.

Επίσης, με άλλη ρύθμιση προβλέπονται μετατάξεις σχολικών φυλάκων, καθώς επίσης και μονιμοποίηση εκπαιδευτικών. Η τελευταία, μάλιστα, ρύθμιση υπογράφεται από μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, νομοθετείται η ένταξη πυροσβεστών στον πίνα των επιλαχόντων.

Από την πλευρά της η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μετατροπή του νομοσχέδιο Γαβρόγλου σε προεκλογικό όχημα εξυπηρέτησης ρουσφετιών και προσέθεσε: «Αναρωτιόμαστε αν η απόφαση του υπουργού εξαρτάται από τα εκτιμώμενα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ  σε κάθε περιφέρεια της χώρας».

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα