Τασούλας σε Γεροβασίλη: Κυριάρχησε η προστασία της μυστικότητα της ψήφου

Τασούλας σε Γεροβασίλη: Κυριάρχησε η προστασία της μυστικότητα της ψήφου

Απάντηση στις αιτιάσεις της Όλγας Γεροβασίλη για δήθεν ακυρότητα της σημερινής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια σχετικά με τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δ. Παπαγγελόπουλου, έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας. 

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όντως προέκυψε ένα ζήτημα με το ψηφοδέλτιο του κ. Καλογιάννη και το οποία διαπιστώθηκε την ίδια στιγμή από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπή. «Το το κυρίαρχο στοιχείο της ψηφοφορίας είναι η μυστικότητά της. Εφόσον ο συνάδελφος ψήφιζε χωρίς φάκελο παραβιαζόταν η μυστικότητα της ψήφου του», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, προσθέτοντας ότι εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να αποφασιστεί ποια θα είναι η τύχη του εν λόγω ψηφοδελτίου. «Τελικά ψήφισε μυστικά ο βουλευτής, κανείς δεν ξέρει τι ψήφισε», συμπέρανε ο κ. Τασούλας για να συμπληρώσει πως το τελικό αποτέλεσμα (175 «ναι») « καθιστά ούτως ή άλλως περαιτέρω αλυσιτελή  την αιτίαση περί ακυρότητας». 

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Τασούλα η διαδικασία δεν εξελίχθηκε όπως θα την επιθυμούσε, αλλά «δεν θα ήθελα να ύπαρξη παραβίαση της μυστικότητας με όποια τυχόν νομική επίπτωση θα υπήρχε». «Εκείνη τη στιγμή κυριάρχησε σωστά η προστασία της μυστικότητας της ψήφου», σημείωσε. Έκλεισε, δε, λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία λαθροχειρία, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού δεν αφαιρέθηκε κάποια ψήφος.