Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:04

Αλέξανδρος Διαμάντης
-A +A

Τασούλας προς Τσίπρα: Η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, 20:04
Τασούλας προς Τσίπρα: Η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες Εισαγγελέα Πρωτοδικών

Ηχηρή απάντηση στον Αλ. Τσίπρα δίνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας υπενθυμίζοντας με νόημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιτροπή με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα Πρωτοδικών. 

«Είναι πρόδηλο ότι όταν η επιτροπή εξετάζει μάρτυρες δεν παρεμβαίνει στη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί απλούστατα ασκεί η ίδια δικαστική λειτουργεία που της έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την απόφαση της Ολομέλειας», υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας.

Παράλληλα, τονίζει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και μπορεί να αναθέτει σε εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών την ενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης». 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τασούλα:

«Η Βουλή με απόφασή της, της 9ης Οκτωβρίου 2019, συγκρότησε, σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 156 παρ.4) η Επιτροπή αυτή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών όταν αυτός ενεργεί προκαταρκτική εξέταση και μπορεί να αναθέτει σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών την ενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετικών με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατόπιν των ανωτέρω, είναι πρόδηλο ότι όταν η Επιτροπή αυτή εξετάζει μάρτυρες, δεν παρεμβαίνει στη θεσμική λειτουργία της δικαιοσύνης, γιατί απλούστατα ασκεί η ίδια δικαστική λειτουργία που της έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και την απόφαση της Ολομέλειας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα