Τα μηνύματα της Ανάστασης και του Πάσχα χάνονται στους ομαδικούς ταφους της Ουκρανίας

Τα μηνύματα της Ανάστασης και του Πάσχα χάνονται στους ομαδικούς ταφους της Ουκρανίας

Μήνυμα ειρήνης και αγάπης μέσα από τη γιορτή της Ανάστασης και του Πάσχα δεν μπορεί να υπάρξει όταν χιλιάδες άμαχοι νεκροί βρίσκονται σε ομαδικούς τάφους. Και όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν που ομνύει στην Ορθοδοξία και τη Χριστιανοσύνη δηλώνει με σαφήνεια ότι θα συνεχίσει τη σφαγή στην Ουκρανία σε μια εισβολή που έχει ντυθεί με ένα θρησκευτικό μανδύα αλλά και με επιχειρήματα όπως αυτό της απαναζιστικοποίησης. Άλλωστε οι Ναζί έφτιαξαν τα κρεματόρια και ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν ομαδικούς τάφους. Στην Ουκρανία ο πόλεμος εκφεύγει κάθε λογικής και απαιτούνται δράσεις. Οι ίσες αποστάσεις δεν έχουν χώρο στον σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Οι αποκαλύψεις για ομαδικούς τάφους σε Μπούκα, στην αρχή, στη Μαριούπολη τώρα δείχνουν ότι η εισβολή του Πούτιν αποτελεί μια ξεκάθαρη σφαγή. Η αλήθεια αποκαλύπτεται μέσα από τους χιλιάδες άμαχους νεκρούς, τους ομαδικούς τάφους και τη δήλωση του αναφορικά με την περίπτωση του Αζόφσλαν σύμφωνα με την οποία οι Ρώσοι και κυρίως οι τσετσένοι ισλαμιστές, δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει ούτε… μύγα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την πρώτη στιγμή έδειξε τις προθέσεις του. Το σχέδιο του δεν το έκρυψε αφού ξεκαθάρισε πως η Ουκρανία ως χώρα δεν πρέπει να υφίσταται. Ως εκ τούτου οι Ουκρανοί είτε θα υποκύψουν είτε θα ακολουθήσουν τη μοίρα της χώρας του. Αυτό το σχέδιο κάνει πράξη αυτή τη στιγμή και όπως οι ίδιοι οι Ρώσοι αξιωματούχοι αποκαλύπτουν έχει και συνέχεια, αφού στόχος είναι να φτάσει μέχρι τη… Μολδαβία. Στην παρούσα φάση, διότι η Μεγάλη Ρωσία και ο ευρασιανισμός περιλαμβάνουν ένα ακόμη μεγαλύτερη πλαίσιο της αιμοσταγούς δράσης του επικεφαλής των Ρώσων, ο οποίος μετατρέπεται σε δικτάτορα.

Ο δυτικός κόσμος δεν μπορεί να σιωπά. Το να καταγγέλλονται οι θηριωδίες και να επιβάλλονται κυρώσεις είναι ένα βήμα. Αυτό που συμβαίνει όμως δεν επιτρέπει εφησυχασμό και μόνο μηνύματα ξεκάθαρα μπορούν να φτάσουν αν όχι στα αυτιά του Πούτιν και των Ολιγαρχών που τον στηρίζουν τουλάχιστον στο ρωσικό λαό.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ντύσει τον μεγαλοϊδεατισμό του με τον μανδύα της Ορθοδοξίας. Έβαλε μπροστά τον Χριστιανισμό, πήρε την ευλογία του Πατριάρχη των Ρώσων, Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τα όπλα που σκοτώνουν αμάχους στην Ουκρανία, την ορθόδοξη στην πλειοψηφία της χώρα. Με την ορθοδοξία έστησε και την προπαγάνδα του στην Ευρώπη, δαπανώντας δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια, συντηρώντας φορείς και ιδρύματα και δημιουργώντας την εικόνα του σωτήρα. Αποτέλεσμα να έχει οπαδούς ειδικά στην Ευρώπη που αγγίζουν μεγάλα ποσοστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελλάδα.

Τον Μάρτιο το liberal.gr δημοσίευσε άρθρο του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου, ο οποίος δεν έκρυψε τα λόγια του. Προτάσσοντας την ανάγκη αντίδρασης, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ίσων αποστάσεων όταν στην Ουκρανία γίνονται σφαγές σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «Με τον Ρωσικό κόσμο, μας συνδέουν πολλά, με τον κόσμο του Πούτιν, τίποτα. Ο τύραννος που χρησιμοποιεί την ορθόδοξη ταυτότητα ως μέρος ενός ιδεολογήματος ολοκληρωτικής εμπνεύσεως, ταυτόσημου με τα χιτλερικά παραληρήματα δεν μπορεί να εμπνέεται από την «Επί του Όρους Ομιλία». Αυτός που ποτίζει το χώμα της Ευρώπης με αίμα, δεν μπορεί να έχει σχέση με τον Εσταυρωμένο Χριστό. 

Όσο αυτό δεν ομολογείται φωναχτά, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας που αναζητεί παρηγοριά στην Εκκλησία, θα ζει μέσα στο φάσμα του αντιδυτικισμού, του αντισημιτισμού, της προφητολογίας και κάθε άλλης φοβίας. Δεν θα ελευθερωθεί ποτέ. Ενώ η Εκκλησία του Χριστού δεν υπάρχει για να διαχειρίζεται την ανασφάλεια, αλλά για να προσφέρει ασφάλεια, επειδή ακριβώς επαγγέλλεται την «άνωθεν» ειρήνη.»

Και πρόσθετε πως «το έγκλημα που συντελείται στην Ουκρανία μόνο με ενορχηστρωμένη κοινωνική αντίθεση μπορεί να σταματήσει. Στην οποία, η σύνολη Ορθοδοξία οφείλει να μιλήσει με ισχυρή και αποφασιστική φωνή και όχι με την τακτική των «ίσων αποστάσεων». Αρκεί να απεγκλωβιστούμε από θρύλους -πάλι με χρόνια, με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι- και μύθους περί «το ξανθό γένος».

Πράγματι, αν δεν φωνάξουν όλοι και αν δεν σταματήσουν τακτικισμοί και ίσες αποστάσεις τότε οι σφαγές θα συνεχίζονται. Οι ομαδικοί τάφοι, οι χιλιάδες των νεκρών λειτουργούν αποτρεπτικά σε εορτασμούς και πανηγύρια. Μέσα σε αυτούς κείτονται όχι μόνο τα σώματα των θυμάτων αλλά και τα μηνύματα περί ειρήνης και αγάπης και αυτό της ελπίδας. Τα κυρίαρχα μηνύματα της Ανάστασης και του Πάσχα.

Εκεί χάνονται και τα επιχειρήματα του Πούτιν που πολλοί τα αντιμετωπίζουν με θετική γνώμη. Αυτά περί επιχείρησης αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας, η οποία σημειωτέον γίνεται με μονάδες νεοναζί και ισλαμιστές που κραυγάζουν Αλλαχού Ακμπαρ, αφήνοντας πίσω ομαδικούς τάφους και χιλιάδες άμαχους νεκρούς όπως ο Χίτλερ και οι Ναζί άφηναν στα κρεματόρια.