Τα μαζεύει ο Τσιρώνης: Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο

Τα μαζεύει ο Τσιρώνης: Δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης επιχείρησε να καταλαγιάσει τις αντιδράσεις δηλώνοντας ότι «εγώ δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο», ωστόσο επιμένει πώς άλλο πού βρίσκεται ένα νησί και άλλο πού  ανήκει.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς αν επιμένει ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, ο κ. Τσιρώνης απάντησε ότι «προφανώς και δεν επιμένω, εγώ δεν είπα αυτό. Δεν συζητούσαμε αυτό εκείνη την ημέρα, εγώ δεν είπα ποτέ ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο. Συζητούσαμε το πού βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα, προσπαθούσα να εξηγήσω ότι επειδή το Καστελόριζο βρίσκεται νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή αυτή που είναι μόλις 140 μίλια μόλις από την Κύπρο».

«Γεωγραφική ήταν η συζήτηση και θα αναφέρω ένα παράδειγμα να καταλάβετε», συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «τα Κύθηρα ανήκουν στην Αττική, αλλά τα Κύθηρα είναι νησί του Μυρτώου. Αυτή είναι η διαφορά του πού βρίσκομαι και του πού ανήκω».

Ωστόσο, παρά την αρχική ανασκευή των δηλώσεών του, στη συνέχεια ο κ. Τσιρώνης επανήλθε στην πρώτη τοποθέτησή του, καθώς διευκρίνισε ότι «δεν μιλούσαμε για τη διοίκηση, δεν μιλούσαμε για τα Δωδεκάνησα, μιλούσαμε για το Αιγαίο ως θάλασσα» και επανέλαβε ότι «το Καστελόριζο είναι στο Λύκιο Πέλαγος, η Κάρπαθος είναι στο Καρπάθειο πέλαγος», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν σημαίνει πως όλα αυτά τα εδάφη δεν είναι 100% ελληνικά».