Τα μαζεύει ο Γ. Κυρίτσης μετά τις αντιδράσεις: «Λανθασμένη η δήλωσή μου»

Τα μαζεύει ο Γ. Κυρίτσης μετά τις αντιδράσεις: «Λανθασμένη η δήλωσή μου»

Αναδίπλωση από τον Γιώργο Κυρίτση, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει «λανθασμένη» τη δήλωσή του «δεν θυμάμαι να πέθανε κανείς από μολότοφ», μετά την κατακραυγή που προκάλεσε ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε σήμερα ότι «ήταν λανθασμένη η δήλωσή μου», ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει την τοποθέτησή του υποστήριξε πως «ο λόγος είναι ότι το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συγγνώμη του Γ. Κυρίτση έγινε στο ethnos.gr, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει «δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε κι αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

Μάλιστα, αλλάζοντας πλήρως γραμμή πλεύσης, ο Γιώργος Κυρίτσης, πρόσθεσε ότι «η πρόταση που κατατέθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αντιμετωπίζει ως πλημμέλημα –και μάλιστα βαρύ- την απλή κατοχή κι όχι την επίθεση με μολότοφ, η οποία ορθώς παραμένει κακούργημα».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, είχε δηλώσει χτες πως «δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, πάντως τουλάχιστον στα 30 και χρόνια που ήμουν δημοσιογράφος δεν θυμάμαι να έχει κανείς σκοτωθεί από μολότοφ ή από κάτι αντίστοιχο».

Η δήλωση Κυρίτση προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, ακόμα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να εκφράζει την αποδοκιμασία του δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως ο ίδιος θυμάται να υπάρχουν θύματα από μολότοφ στη Marfin καθώς και ότι δεν έχουν πιαστεί ακόμα οι εγκληματίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σήμερα και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος τόνισε σήμερα «οι μολότοφ και σκοτώνουν και έχουν σκοτώσει».