Τα μαζεύει η κυβέρνηση για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, 18:31
-A +A
Τα μαζεύει η κυβέρνηση για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στη Βρετανία

Η παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της ψήφου των περισσότερο από 70.000 Ελλήνων στη Μεγάλη Βρετανία οδήγησε την κυβέρνηση στο να χαρακτηρίσει «προγενέστερη» τη σχετική ανακοίνωση της πρεσβείας στο Λονδίνο και να υποστηρίξει ότι έχει καταρτιστεί νομοθετική ρύθμιση προκείμενου οι Έλληνες που εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί να πάρουν μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Μάλιστα, ενώ η Ν.Δ. αναφέρεται σε επίσημα αναγγελία της Ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο οι υπουργοί Εσωτερικών και Εξωτερικών την κατηγορούν για «διαστρέβλωση» σημειώνοντας μάλιστα πως υπήρξε σχετική υπόσχεση για διευθέτηση του θέματος στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. 

Παραβλέποντας το γεγονός πως δεσμεύσεις για τη ψήφο των ελλήνων εξωτερικού έχει λάβει γενικώς η κυβέρνηση ακόμη και για νομοθετική ρύθμιση εν τούτοις μέχρι σήμερα κωλυσιεργεί και προχωρεί σε εξωπραγματικές προτάσεις.

«Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διαστρεβλώνει σκανδαλωδώς την πραγματικότητα  σε σχέση  με τις επικείμενες εκλογές. Τελευταίο επεισόδιο αποτελεί σημερινή ανακοίνωσή της κατά την οποία, τάχα, "το Μαξίμου με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα την συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές"», σημειώνει σε ανακοίνωση τους το ΥΠΕΞ και το ΥΠΕΣ.

Στη συνέχεια αναφέρεται: «Η Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι το θέμα της ψήφου των συμπατριωτών μας στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε, ως ερώτηση, από τον εκπρόσωπό της στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής της 22ας Φεβρουαρίου και απαντήθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών - αυτονοήτως - θετικά».

Επιπλέον, επισημαίνεται: «Οι συμπολίτες μας που διαμένουν, εργάζονται ή σπουδάζουν εκεί θα πάρουν μέρος στις  προσεχείς Ευρωεκλογές. Αν και η δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία περιορίζεται από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία μόνον στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες θα πάψει να ανήκει η Μεγάλη Βρετανία μετά την 29η Μαρτίου 2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στο πλαίσιο της ανακοινωθείσας μετά το ΕΣΕΠ πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του BREXIT».

Τέλος, τα δύο υπουργεία αναφέρουν: «H Νέα Δημοκρατία γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας μας στο Λονδίνο, στην οποία αναφέρεται, είναι προγενέστερη της αναγγελίας των σχετικών μέτρων και απλώς προσπαθεί για μία ακόμη φορά να παραπληροφορήσει.

Ό,τι και να κάνει ή να πει όμως η Νέα Δημοκρατία, υπάρχει και η αλήθεια της κάλπης. Είναι κοντά η ετυμηγορία της».
 
 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 06/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα