Τα «γυρνάει» ο Δ. Καμμένος: Θα ψηφίσω την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Τα «γυρνάει» ο Δ. Καμμένος: Θα ψηφίσω την τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Σε στροφή 180 μοιρών προχώρησε (και) ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπογράμμισε σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής ότι τελικά θα υπερψηφίσει την τροπολογία Κοντονή για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Σύμφωνα με τον Δ. Καμμένο σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη υπό την συμμετοχή του αρμοδίου Υπουργού, Σταύρου Κοντονή και ξεκαθαρίστηκε από πλευράς υπουργού ότι στην τροπολογία θα συμπεριληφθεί παραπομπή, η οποία θα αναφέρεται στη συνθήκη Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Όπως ξεκαθάρισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μετά από αυτή την αλλαγή η τροπολογία δεν θα «παραπέμπει» σε αναγνώριση του σωματείου της Τουρκικής Ένωσης, «το οποίο για εμάς αποτελεί εθνικό ζήτημα». 

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι δεν ψηφίζει την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Θράκης» ως έχει, σημειώνοντας ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι ένα ευαίσθητο θέμα. 

«Εθνικά, πάλι έχω εγείρει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό», ανέφερε συγκεκριμένα.