Τα επισκεπτήρια του Ν. Παππά στις φυλακές της Λευκωσίας

Τα επισκεπτήρια του Ν. Παππά στις φυλακές της Λευκωσίας

Επισκέψεις στον φυλακισμένο για οικονομικές ατασθαλίες στην Κύπρο Βενιζέλο Ζαννέτο πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς το 2015 και 2016, στο πλαίσιο επίσημων επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα στην χώρα, εγείροντας ερωτήματα για το τι θέματα μπορεί να συζήτησαν ένας υπουργός και ένας φυλακισμένος για οικονομικό σκάνδαλο. 

Ειδικότερα, όπως γράφει ο Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος στα Νέα, αμέσως μετά την εκλογή του στις 25 Ιανουαρίου του 2015, ο Α. Τσίπρας μεταβαίνει στη Λευκωσία και στην αποστολή συμμετέχει και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επισκέπτεται στις φυλακές τον κρατούμενο για ατασθαλίες Βενιζέλο Ζαννέτο.

Σημειώνεται πως ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΑΚΕΛ καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλακή για ένα σκάνδαλο που ονομάστηκε «το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς» και αφορούσε μια επένδυση με χρήματα ενός συνεταιριστικού ταμείου. 

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η συνάντηση κράτησε περίπου 20 λεπτά και διεξήχθη σε συγκινητική ατμόσφαιρα, καθώς ο κ. Παπάς είχε συναντηθεί και με τον γιο του κ. Ζαννέτου με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

Τον Ιανουάριο του 2016 ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ν. Παππάς επισκέπτονται για ακόμη μια φορά την Κύπρο (στο πλαίσιο της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ) και ο τότε υπουργός Επικρατείας επισκέπτεται και πάλι τον Β. Ζαννέτο. Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 45 λεπτά, ο γιος του Β. Ζαννέτου, αναφέρει σε δηλώσεις του πως ο Ν. Παππάς επισκέφθηκε τον πατέρα του και του μετέφερε τη στήριξη και την αγάπη τόσο του ίδιου όσο και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.