Τα... βρήκαν Γεροβασίλη - Παπακώστα και έρχονται οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ

Τα... βρήκαν Γεροβασίλη - Παπακώστα και έρχονται οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ

Η πληροφορία ότι η Ολγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα τα... βρήκαν και ως εκ τούτου οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ θα προχωρήσουν κανονικά ως «έκτακτες» που μεταδόθηκε από τον Σκάι δείχνει πως η ουσία της διαφωνίας που χαρακτηρίστηκε ως «κρίση» εντός της κυβέρνησης, ήταν τελικά τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για τις ανώτατες και ανώτερες θέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η καταγγελία της Ν.Δ. για «εν κρυπτώ μεθοδεύσεις» έρχεται στο προσκήνιο τόσο σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται όσο και ως προς την αναστάτωση που θα προκληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα η Ν.Δ. έκανε λόγο για «πρακτικές του μακρινού παρελθόντος» υπενθυμίζοντας πως ανάλογες απόπειρες έγιναν και το 1994 αλλά τελικά «κατέπεσε ως αντισυνταγματική»

Και αυτό διότι τα όσα έγιναν χθες και διέρρευσαν από τη μια εκ των εμπλεκόμενων πλευρών ανέδειξε τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία εμπλέκεται ακόμη και στη λειτουργία της ΕΛΑΣ μέσα από τις κρίσεις, τις αναβαθμίσεις και τις συνταξιοδοτήσεις στελεχών όχι βάσει προσόντων και αποδοτικότητας αλλά με άλλα κριτήρια. Το όλο θέμα άλλωστε αφήνει εκτεθειμένη την ίδια την ΕΛ.ΑΣ.