Τα αδέξια δεκανίκια του... αντιδεξιού μετώπου

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018, 00:02
-A +A
Τα αδέξια δεκανίκια του... αντιδεξιού μετώπου

Του Τάσου Ευαγγελίου

Βλέποντας το σε βάρος του κλίμα να υπερβαίνει ακόμη και τα όρια της αποδοκιμασίας ο Αλέξης Τσίπρας έχει στρέψει ολόκληρο τον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό στο δρόμο του διχασμού και της εμφυλιοπολεμικής ρητορείας αναζητώντας ένα άλλοθι προκειμένου να στηρίξει το σύνθημα του «αντιδεξιού μετώπου»

Ένα άλλοθι το οποίο δεν προσέφεραν το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι που αρνήθηκαν να μπουν σε μια διελκυστίνδα που οδηγεί στην πόλωση και η οποία έχει μοναδικό σκοπό τη διάσωση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα και τη συγκράτηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατρακυλήσει.

Έτσι ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε στους... πρόθυμους των Αθηνών. Σε πρόσωπα που είτε διεγράφησαν από τα κόμματά τους είτε βρίσκονται εκτός πολιτικής σκηνής και είχαν με κάθε τρόπο εκφράσει τη στήριξή τους και την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στο «αντιδεξιό μέτωπο» εκχωρώντας τα προηγούμενα κομματικά τους ένσημα.

Η Κατερίνα Παπακώστα, η μόνη με προίκα μια έδρα την οποία απέκτησε ως βουλευτής του βασικού αντίπαλου του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή της Ν.Δ., αμέσως μετά τη διαγραφή της κατήγγειλε το ίδιο της το κόμμα ότι ρέπει προς την ακροδεξιά. Και αυτό κατ' επανάληψη ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβερνητικής διχαστικής ρητορείας. Αποτέλεσμα, μια θέση υφυπουργού μετά το χθεσινό ανασχηματισμό.

Η κ. Παπακώστα εμφανίζεται ως ο γνήσιος εκφραστής του Καραμανλισμού. Όπως και ο Πάνος Καμμένος. Και δηλώνει πως το πρώην κόμμα της άλλαξε πορεία και όχι αυτή, παρότι πλέον είναι υφιστάμενη της Όλγας Γεροβασίλη. Έτοιμη να αντιπαραταθεί με τους πρώην συναδέλφους της (που κατά την άποψή της έφυγαν από τον Καραμανλισμό) και να αποτελέσει ένα δεκανίκι της αντιδεξιάς ρητορείας.

Από την άλλη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρώην γραμματέας της Κ.Ε. Του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος της κυβέρνησης των μνημονίων που εμφανίζεται ως άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Ουδείς γνωρίζει από πού προκύπτει αυτό αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα καλό άλλοθι κυρίως ως προς την υπουργοποίηση της Κατερίνας Παπακώστα. Ουδείς επίσης γνωρίζει ποιον και τι εκπροσωπεί αφού βρίσκεται εκτός πολιτικής σκηνής εδώ και πολύ καιρό. Είναι όμως ένα δεκανίκι από την άλλη πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας υπαναχώρησε και στις πιέσεις που του ασκήθηκαν από το κόμμα για την περίπτωση του Γιάννη Ραγκούση, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για αξιοποίησή του σε άλλο πόστο που όμως δεν αποκαλύπτεται προς το παρόν.

Και παρότι τα θαύματα σε αυτή τη χώρα κρατούν τρεις ημέρες όσες θα κρατήσει και ο ντόρος του ανασχηματισμού, στο Μαξίμου αισθάνονται, όπως ακούγεται, ικανοποίηση. Το ποιον μπορεί να πείσει ο Αλέξης Τσίπρας και με ποιο τρόπο μπορεί να στηρίξει το αφήγημα του με αυτές τις επιλογές ουδείς γνωρίζει. Το τι σηματοδοτούν αυτά τα πρόσωπα άγνωστο. Προς το παρόν το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι βαριά «τραυματισμένος» αυτός και το... προφίλ του, αναζητεί δεκανίκια αλλά τα μεταχειρισμένα ενδέχεται να είναι προβληματικά και η στήριξη σε αυτά άκρως επισφαλή...

Άλλωστε τα είπε όλα ήδη ο Νίκος Ξυδάκης λίγο πριν την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης. «Όταν θέλεις να κάνεις ανανέωση και να πας σε μία καινούργια ιστορική περίοδο πρέπει να χρησιμοποιήσεις δυνατά, δοκιμασμένα υλικά και όχι υλικά από κατεδαφίσεις».

«Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο» προσπαθούν να πείσουν από το Μαξίμου. «Μας πήρατε μας πήρατε...» και τα λοιπά απαντούν ή τα κόμματα αντιπολίτευσης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα