Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η διασφάλιση των έργων του «Φιλόδημου»

Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η διασφάλιση των έργων του «Φιλόδημου»

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το μέλλον των έργων που είναι ενταγμένα στο υπό κατάργηση πρόγραμμα «Φιλόδημος», εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνάντηση που είχε με το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι η διασφάλιση και υλοποίηση των έργων που έχουν εγκριθεί μέσα από το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους, ύστερα από την ολοκλήρωση των συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα και τα Τομεακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

«Θα φροντίσουμε να μη χαθεί κανένα σοβαρό και σημαντικό έργο από αυτά που έχουν ήδη προγραμματισθεί. Θα χανόντουσαν αν δεν κάναμε αυτή τη δουλειά και την προετοιμασία με την ΕΤΕπ», σημείωσε ο υπουργός.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι μετά τις πρωτοβουλίες του υπουργού Εσωτερικών, δεν πρέπει να ανησυχούν οι δήμαρχοι για τα έργα που ήταν ενταγμένα στον Φιλόδημο και διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε έργο, ούτε ευρώ. Προχωράμε δυνατά και με τη νέα χρονιά πλέον, με το καινούργιο πρόγραμμα, να εντάξουμε ακόμα περισσότερα έργα», είπε χαρακτηριστικά.