7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Τ. Θεοδωρικάκος: Στηρίξαμε ένα εκατομμύριο εργαζόμενους με 8 δισ. ευρώ

Τ. Θεοδωρικάκος: Στηρίξαμε ένα εκατομμύριο εργαζόμενους με 8 δισ. ευρώ

Διατέθηκαν 8 δισ. ευρώ για να προστατευθούν ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και σε αυτό το ποσό, δεν συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των ενοικίων, επισήμανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση συνολικά διέθεσε 40 δισ. ευρώ για την κοινωνική συνοχή.

Μιλώντας στον Ant1 ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε ακόμα επιβεβλημένο το άνοιγμα κοινωνίας και οικονομίας, καθώς δεν υπήρχαν άλλες αντοχές, αλλά τόνισε ότι τα μέτρα υγειονομικής προστασίας πρέπει να τηρούνται από όλους.

Αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία λέγοντας επισημαίνοντας ότι με το πρώτο lockdown έσωσε χιλιάδες ζωές και προετοίμασε το σύστημα Υγείας, ενώ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το σύστημα εμβολιασμών, με τον ρυθμό να είναι πλέον εξαιρετικός (πάνω από 100 χιλιάδες την ημέρα).
«Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστώ ότι όλα έγιναν τέλεια, δεν το λέει αυτό  η κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις παρατηρήσεις», ανέφερε αποδεχόμενος την κριτική.

Όπως είπε, από την επαφή που έχει με τον κόσμο, εκλαμβάνει ότι, «οι άνθρωποι θέλουν συνεργασία και ένωση δυνάμεων και όχι κριτική που γίνεται για να γίνει χωρίς να συνοδεύεται από προτάσεις» κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο, αλλά για τη δική της πολιτική».

Σχετικά με τα εκλογικά σενάρια ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού και την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις προχωρώντας ταυτόχρονα σημαντικές μεταρρυθμίσεις. «Όπως έχει πει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν με την προηγούμενη», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά  και τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις ποινές ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τόνισε ότι «οι δολοφόνοι θα πρέπει να μένουν ισόβια στην φυλακή». «Δεν μπορεί άνθρωποι που δολοφόνησαν μια 20χρονη μητέρα να μη μείνουν στη φυλακή για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για τη Συμφωνία των Πρεσπών υπενθύμισε πως η ΝΔ με όρους υπεύθυνου πατριωτισμού είχε διαφωνήσει με την υπογραφή της, αλλά είχε ξεκαθαρίσει πως από τη στιγμή που θα ολοκληρωνόταν θα τιμούσε τις δεσμεύσεις της χώρας.