Τ. Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας φοβάται τις εκλογές

«Ο κ. Τσίπρας φοβάται τις εκλογές», δηλώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφέροντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές το 2019, ωστόσο το σχέδιο αυτό, όπως επισημαίνει, δεν θα της βγει. Όπως δηλώνει ο συντονιστής στρατηγικής και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «θα εισπράξει όλη τη λαϊκή οργή». Είναι αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ, αλλά με νόημα δηλώνει: «Κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση, κανένας ρεβανσισμός».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία θα σημάνει μια θεαματική αντιστροφή του ψυχολογικού κλίματος που θα καθορίσει την ανοδική πορεία της οικονομίας. «Υπεύθυνη και πατριωτική», χαρακτηρίζει ο κ. Θεοδωρικάκος και τη στάση του κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, απέναντι «στο φιάσκο που είδαμε με τις γαλλικές φρεγάτες», το οποίο, όπως σημειώνει, «ξεπερνά κάθε όριο πολυγλωσσίας, ανευθυνότητας και επιπολαιότητας».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια Τσίπρα να πιστωθεί μια «καθαρή έξοδο», ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ σημειώνει ότι το μόνο που μπορεί να πιστωθεί ο σημερινός πρωθυπουργός είναι τα αχρείαστα 3ο μνημόνιο και το άτυπο 4ο, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τη «γενιά των 360 ευρώ» και σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ταυτισμένος με τις βαρύτατες θυσίες που υφίστανται διαρκώς οι πολίτες, με την τεράστια υπερφορολόγηση, με τα ψέματα και τις ιδεοληψίες του που βασανίζουν τον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό ο κ. Θεωδωρικάκος επιμένει στο τρίπτυχο: Αλλαγή Συντάγματος, αποκήρυξη αλυτρωτισμού, ονομασία erga omnes, το οποίο όπως εκτιμά δεν ικανοποιείται λόγω της μικροκομματικής τακτικής και ρητορικής της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει τα πατριωτικά αισθήματα και τις ευαισθησίες των Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, για το χρόνο των εκλογών ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρει: «Ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονται ότι μπορούν να εξαντλήσουν την τετραετία, και μάλιστα να κάνουν τις εθνικές εκλογές την ίδια ημέρα με τις αυτοδιοικητικές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θα έχουν προηγηθεί οι ευρωεκλογές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εισπράξει όλη τη λαϊκή οργή. Με βάση τον σχεδιασμό και την κλιμάκωση της κυβερνητικής προπαγάνδας ο κ. Τσίπρας θα έρεπε να δεχθεί την πρόκληση και να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο που έρχεται. Αλλά είναι φανερό ότι φοβάται πάρα πολύ τη λαϊκή ψήφο. Δεν υποτιμώ την ικανότητά του σε τακτικούς ελιγμούς, αλλά η ελληνική κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της».

Στο ερώτημα για το αν προβληματίζει τη ΝΔ το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος στα δεξιά της ο κ. Θεοδωρικάκος στέλνει ένα ξεκάθαρο έμμεσο μήνυμα σε όσους απεργάζονται τα συγκεκριμένα σενάρια σημειώνοντας ότι «η ΝΔ είναι πατριωτική επιλογή» για τη σωτηρία της Ελλάδος. Επ''αυτού σημειώνει: «Ο κόσμος της ΝΔ είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Είναι αποφασισμένος να δώσει τα πάντα στη μάχη για να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο. Βλέπει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα πολιτικό με νέο στιλ ηγεσίας, με σοβαρότητα, με σχέδιο, με αλήθεια και με κοινωνική ευαισθησία. Βλέπει επίσης, ότι τη ΝΔ αυτή τη φορά θα την ψηφίσουν πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές ή που ψήφισαν άλλα κόμματα. Η ΝΔ είναι η πατριωτική επιλογή. Είναι η νικηφόρα επιλογή. Και τελικά επιλογή σωτηρίας και αναγέννησης για την Ελλάδα. Γιατί να λείψει κανείς από αυτό το προσκλητήριο και από αυτή τη μάχη;».

Απαντώντας σε όσους επικρίνουν τη ΝΔ ότι έχει επαναπαυθεί από τις δημοσκοπήσεις και θεωρεί σίγουρη τη νίκη της στις εκλογές, τονίζει: «Κανένας εφησυχασμός και καμία επανάπαυση! Η ΝΔ είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Και να μου επιτραπεί να πω, και καμία αλαζονεία και κανένας ρεβανσισμός. Οι εκλογές τελειώνουν όταν κλείσουν οι κάλπες και γίνει η καταμέτρηση. Οφείλει να είναι μέσα στην ελληνική κοινωνία καταθέτοντας τις δικές της θετικές προτάσεις».

Για να μετατρέψει η ΝΔ «το συντριπτικό αρνητικό ρεύμα απέναντι στον κ. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ σε θετική ψήφο υπέρ των αναγκαίων αλλαγών που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ελληνική κοινωνία», ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί επιβεβλημένο να επιμείνει η ΝΔ στις εξής κινήσεις:

- Διαχείριση εθνικών θεμάτων με σοβαρότητα και πατριωτισμό

- Λιγότεροι φόροι

- Δουλειές για όλους με στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας

- Αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους

- Καλύτερο κράτος

- Ασφάλεια παντού

- Ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα υγείας

- Παιδεία για τους πολλούς με πολύ μεγαλύτερο βαθμό αξιοκρατίας και αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ