Τ. Θεοδωρικάκος «Η μάχη θα είναι σκληρή, θα τελειώσει μόνο το βράδυ των εκλογών»

Τ. Θεοδωρικάκος «Η μάχη θα είναι σκληρή, θα τελειώσει μόνο το βράδυ των εκλογών»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο επικεφαλής του στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε άρθρο του στην “Καθημερινή” της Κυριακής ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι κυβερνά χωρίς πολιτική και ιδεολογία. 

Ο κ.Θεοδωρικάκος μάλιστα αποδομεί τον ισχυρισμό του κ.Τσίπρα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας μόλις 100 μέρες, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. 

“1414 μέρες κυβερνά τη χώρα ο Α. Τσίπρας. Όχι 100. Με «καθαρό» μυαλό πάντα. Χωρίς πολιτική και ιδεολογία, αλλά με έναν και μοναδικό στόχο: την εξουσία. Με όπλα το αδιάκοπο ψέμα, τις επιχειρήσεις μίσους και διχασμού, την εργαλειοποίηση προσώπων και θεσμών: Από προσωπικότητες της Αριστεράς  και της Ν.Δ., ως τη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία” τονίζει μεταξύ άλλων ο κ.Θεοδωρικάκος. 

Ο στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά “γκρέμισε από πολύ νωρίς το όνειρο του Αλέξη Τσίπρα”, ζητώντας εκλογές, πολιτική αλλαγή, δημιουργώντας ένα κύμα στην  κοινωνία : «φύγετε» , όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.

O στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάπαυση και περιγράφει στο άρθρο του ουσιαστικά  το δίλημμα  των επερχόμενων εκλογών.

“Γι΄ αυτό οι επόμενες εκλογές θα είναι τελικά μια σύγκρουση δύο κόσμων. Της αλήθειας, της ρεαλιστικής ελπίδας, της υπευθυνότητας, απέναντι στις δυνάμεις του ψέματος, της δημαγωγίας, της οπισθοδρόμησης. Ουδετερότητα σε αυτήν την τελική μάχη δεν μπορεί να υπάρξει” τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.