Τ. Θεοδωρικάκος: Επιβεβλημένη η συνεργασία με την Εκκλησία στην ανταποδοτική ανακύκλωση

Τ. Θεοδωρικάκος: Επιβεβλημένη η συνεργασία με την Εκκλησία στην ανταποδοτική ανακύκλωση

Τη συνεργασία της Εκκλησίας σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά στην ανταποδοτική ανακύκλωση, ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας».

«Η ανακύκλωση αποτελεί βασικό στοιχείο στην προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος. Και για να επιτύχει πρέπει να κινητοποιηθούν ευρύτατες κοινωνικές ομάδες. Ως εκ τούτου, η συνεργασία με την Εκκλησία, που μπορεί να κινητοποιεί και να επηρεάζει θετικά για το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι επιβεβλημένη», σημειώνει ο κ. Θεοδωρικάκος στην εφημερίδα, την οποία αναδημοσιεύει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι ίδιες οι ενορίες θα μπορούσαν να ζητήσουν να τοποθετηθούν σε δικούς τους χώρους τα λεγόμενα «σπιτάκια της ανακύκλωσης», ενώ επισημαίνει ακόμα ότι η σχετική ενημέρωση των πολιτών μπορεί να γίνει από άμβωνος και από τα κατηχητικά.

«Το μήνυμα που θα έστελναν είναι σημαντικό και με τη μέθοδο της ανταποδοτικότητας θα μπορούσαν να ωφεληθούν στη φιλανθρωπική τους δράση», συμπληρώνει ο υπουργός Εσωτερικών.