Τ. Θεοδωρικάκος: Έως τις 10 Μαΐου παρατείνεται η άδεια εδικού σκοπού

Τ. Θεοδωρικάκος: Έως τις 10 Μαΐου παρατείνεται η άδεια εδικού σκοπού

Την παράταση των αδειών ειδικού ειδικού σκοπού για τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά κάτω από 15 ετών μέχρι τις 10 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε επίσης ότι δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πάρουν προκαταβολές από τους ΚΑΠ με υποχρέωση να επιστρέψουν τα χρήματα σε 18-72 μήνες. Προβλέπεται, επίσης, το «πάγωμα» των δανείων των δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, κατ' αρχήν για τρεις μήνες.

Επισκεπτόμενος το δημαρχείο Αργυρούπολης - Ελληνικού προκειμένου να δει από κοντά πώς λειτουργεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», ενόψει του Πάσχα, ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα και τους εθελοντές για το κοινωνικό έργο που προσφέρουν.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού στηρίζει σε τακτική βάση περισσότερα από 150 άτομα, ωστόσο στις ημέρες της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στους 420, καθώς έχουν προστεθεί και άτομα που λάμβαναν βοήθεια από τις ενορίες της Αγίας Βαρβάρας και του Αγίου Γεωργίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ