T. Πετρόπουλος: Με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ δεν θα καταργηθούν γραφεία κοινωνικής ασφάλισης στα νησιά

T. Πετρόπουλος: Με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ δεν θα καταργηθούν γραφεία κοινωνικής ασφάλισης στα νησιά

Στη διαβεβαίωση ότι στο νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ δεν θα καταργηθούν γραφεία κοινωνικής ασφάλισης στα νησιά των Κυκλάδων οι άλλες νησιωτικές περιοχές προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος. Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτές θα ενισχυθούν.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου τόνισε: «Τα αποκεντρωμένα τμήματα της κοινωνικής ασφάλισης του ΕΦΚΑ είναι βαθμίδα πιο αναπτυγμένη σε σχέση με τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης, άρα με την ανάπτυξη αποκεντρωμένων τμημάτων στην Τήνο και στη Μύκονο έχουμε ακόμη καλύτερη ενίσχυση των δομών, γιατί εκεί δημιουργούμε αποκεντρωμένα τμήματα -επαναλαμβάνω, στην Τήνο και στη Μύκονο- και διατηρούμε τα γραφεία κοινωνικής ασφάλισης σε όλα τα νησιά όπου υπήρχαν, δεν καταργείται πουθενά».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι στο νέο οργανόγραμμα σε περιπτώσεις που κριθεί από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι χρειάζεται ίδρυση και νέων γραφείων κοινωνικής ασφάλισης, θα μπορεί να γίνεται αυτό. «Λείπει, όμως, η αναφορά τους μέσα στο οργανόγραμμα, διότι δεν είναι οργανικές μονάδες. Επειδή δεν είναι μέσα στο οργανόγραμμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Τ. Πετρόπουλος.

Αλέξανδρος Διαμάντης

(Φωτογραφία: Sooc)