Τ. Μοροπούλου: Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας

Τ. Μοροπούλου: Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας

Για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την απόφασή της να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας και για μην βλάψει την προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη μίλησε η Τόνια Μορτοπούλου, τονίζοντας ότι έχει δώσει πλήρεις εξηγήσεις για τη σύνταξη του πατέρα της.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η κυρία Μοροπούλου επέμεινε στον χαρακτηρισμό περί «πολέμου λάσπης» σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι «η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κοροΐδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση».

Εξηγώντας τι συνέβη με τη σύνταξη του πατέρα της η κυρία Μοροπούλου είπε ότι «νομίμως έπαιρνα τη σύνταξη, σε κάποιο σημείο άλλαξε ο νόμος, τα κριτήρια είχαν να κάνουν με το εισόδημα, εγώ κατέθετα τις φορολογικές δηλώσεις, το ταμείο που προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη σωστή στιγμή και όταν το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί προσέφυγα στη δικαιοσύνη για να δω τι ποσό οφείλω».

«Βεβαίως θα πληρώσω ό,τι επιδικαστεί» υπογράμμισε η κυρία Μοροπούλου προσθέτοντας ότι «η συνέχιση της λάσπης μετά από μια τόσο ξεκάθαρη εξήγηση πιστεύω ότι θα έβλαπτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά γιατί προσέφυγε στη Δικαιοσύνη είπε ότι το έκανε «για να οριστεί το πραγματικό ποσό που οφείλω γιατί το κράτος με φορολογούσε, εγώ έχω επιστρέψει ένα μέρος μέσω της φορολογίας και γι΄αυτό ζήτησα τη βοήθεια της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την ίδια «το δικόγραφο ήταν στα χέρια της ΝΔ, γνώριζαν τη δικάσιμο, τα στοιχεία ήταν υπόψη τους γιατί η διαδρομή μου δεν επιτρέπει τίποτα πλην των πραγματικών δεδομένων».

Υποστήριξε ακόμα ότι «δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας».

Επέμεινε, δε, ότι «βεβαίως δεν υπήρχε πρόβλημα (σ.σ. με τη σύνταξη του πατέρα της) αλλά συνέχιζε ο πόλεμος λάσπης. Παρά την τοποθέτησή μου είχα συνέχεια στον πόλεμο. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έθετε θέμα ηθικού πλεονεκτήματος για να υποστηρίξει την αήθη πολιτική όσων ενορχήστρωσαν την επίθεση σε βάρος μου».

«Αυτή η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής με πόλεμο λάσπης αποπροσανατολίζει την πολιτική μάχη από τα προβλήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε.

«Είναι δική μου η επιλογή να μην αποτελέσω το επίκεντρο πολέμου λάσπης. Δεν δέχομαι να βλάψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές. Δεν παραιτούμαi του αγώνα, και στη γενικότερη προσπάθεια για τη χώρα και τα Δωδεκάνησα. Προσβλέπω τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα αγωνιστώ γι'' αυτό» κατέληξε η κυρία Μοροπούλου.

«Θα πράξω αυτό που θα αποφασίσει η δικαιοσύνη»

Σε άλλη συνέντευξή της στη Φωνή της Ελλάδας και στο Πρώτο Πρόγραμμα η Τόνια Μοροπούλου κάλεσε τους συμπατριώτες και υποστηρικτές της να συνεχίσουν τον αγώνα για την επικράτηση της ΝΔ. Σημείωσε ότι θα πράξει αυτό που θα αποφασίσει η δικαιοσύνη αναφορικά με το θέμα της επιστροφής χρημάτων από τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της, καθώς η δικάσιμος έχει οριστεί για τις αρχές Δεκεμβρίου ενώ υποστήριξε ότι η δική της περίπτωση δεν είχε καμία σχέση με της Μυρσίνης Λοϊζου.

Η κυρία Μοροπούλου, στη συνέντευξή της, δήλωσε επίσης ότι «το γεγονός ότι επί δύο χρόνια ουδείς είχε ασχοληθεί με αυτό το θέμα παρόλο που ήταν γνωστό, γιατί είχα κάνει προσφυγή στη δικαιοσύνη, θεωρώ ότι είναι στο πλαίσιο ενός πολέμου λάσπης μιας αήθους τακτικής για την πολιτική μου επιλογή μου να βρίσκομαι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Ερωτηθείσα εάν η απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητα της ήταν δικής της είπε: «Δεν θα μπορούσα να δεχτώ, για κανένα λόγο, ότι θα συνεχίσει να σπιλώνεται το όνομά μου και η διαδρομή μου για την οποία δεν μπορώ να δεχθώ καμιά σκιά και βεβαίως από την άλλη δεν θα μπορούσα να δεχθώ αυτή η υπόθεση να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Γι΄αυτό και ενημέρωσα τη ΝΔ ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου γιατί δεν δέχομαι να γίνομαι αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία. Βεβαίως δηλώνω, και το δήλωσα και γραπτά, ότι θα συνεχίσω να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για το καλύτερο αύριο της χώρας και της πατρίδας μου της Δωδεκανήσου».