Τ. Κουίκ προς Π. Καμμένο: Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Αλ. Τσίπρας

Τ. Κουίκ προς Π. Καμμένο: Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική που χαράσσει ο Αλ. Τσίπρας

Έμμεση απάντηση στις αναφορές του Πάνου Καμμένου ότι «τους διορίσαμε χωρίς να είναι καν βουλευτές, μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, και μας κάνουν κριτική», έδωσε από Αίγυπτο ο Τέρενς Κουίκ.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, «οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική», ενώ τους αποκάλεσε «τζάμπα μάγκες».

Να σημειωθεί ότι Ο κ. Κουίκ συναντήθηκε σήμερα στο Κάιρο με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως επίσης και θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» που είναι η κορωνίδα της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου στον τομέα της Διασποράς.

Εστιάζοντας στη συνάντηση, ο κ. Κουίκ είπε πως στον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών μετέφερε καταρχήν τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο εξάλλου είχε πρόσφατα συναντηθεί στην τριμερή κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα της Κρήτης.