Τ. Κουίκ: Ποτέ δεν θα πω ποτέ σε μια πρόταση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τ. Κουίκ: Ποτέ δεν θα πω ποτέ σε μια πρόταση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λένε «ποτέ» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento» ο υφυπουργός Εξωτερικών, πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ και βουλευτής από την περασμένη Δευτέρα Τέρενς Κουίκ, διαβεβαιώνοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε «αριστερόφοβος» και πως είναι «καραμανλόπαιδο» του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ, αν και δεν αποκλείει την επιστροφή του στη δημοσιογραφία με τη λήξη της υπουργικής του θητείας, σημειώνει ότι «θα το κουβεντιάσω με τον πρωθυπουργό όταν έλθει η ώρα», ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως λέει, «ξέρω ότι κάθε κουβέντα μπορεί να βγάλει ένα τίτλο, αλλά είμαι από τους ανθρώπους που ποτέ δεν λένε "ποτέ"».

Υποστηρίζει ότι κάποτε δέχτηκε την παραίνεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1978 «να μην είναι αριστερόφοβος» και θεωρεί ότι δεν υπήρξε ουδέποτε αντίθεση, παρά τις ισχυρές διαφορές του τις οποίες θα εκφράζει όποτε προκύπτει θέμα «με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη».

Επ'' αυτού είπε ότι τα φαινόμενα έχουν εκλείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό, εκφράζει την ικανοποίησή του για την πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της Θράκης και εξάρει την «εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Π. Καμμένος στη Θράκη με την ενεργοποίηση της ΜΟΜΑ». Παρά ταύτα - όπως σημειώνει - «αυτό δεν σημαίνει ότι θα του συγχωρήσω τον απρεπή τρόπο με τον οποίο εκφράζεται για το πρόσωπό μου».

Εκτιμάει ότι «η κυβέρνηση δεν θα φέρει κάτι που θα με δυσκολέψει» εξ αιτίας της διαφορετικής του πολιτικής προέλευσης, ενώ ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση επιλύει με «σοφό τρόπο» το θέμα των κληρικών, καθώς «υπήρχε ανασφάλεια στους ιερείς σε σχέση με τη μισθοδοσία τους». 

Το 2014 ο κ Κουίκ δήλωνε σε τηλεοπτική εκπομπή τα ακόλουθα: