Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 12:26

-A +A

Τ. Ερντογάν προς Ελλάδα: «Μην ασχολείστε μαζί μας και δε θα συμβεί καμία ζημιά»

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 12:26
«Μην ασχολείστε μαζί μας και δε θα συμβεί καμία ζημιά»
-A +A

«Να μην ασχολείται με την Τουρκία» κάλεσε την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταδίδει ο «ΣΚΑΪ», ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι έχει διαμηνύσει στον κ. Μητσοτάκη «να μην ασχολείται μαζί μας», καθώς «δεν θα έρθει κάποια ζημιά από εμάς».

Αναφορά έκανε και σε μία πρόσφατη συνομιλία που είχε με πρώην Έλληνα δήμαρχο. «Αν θες να δώσεις ένα μήνυμα από μένα, πες τους "να μην ασχολούνται μαζί μας", όπως "δεν ασχολούμαστε και εμείς"», είπε, χωρίς να κατονομάζει τον δήμαρχο.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία και στην Κρήτη, διερωτώμενος αν «πρέπει να χάψουμε ότι αποτελεί κύρια ηπειρωτική χώρα», ώστε να έχει πλήρη δικαιώματα χωρικών υδάτων. Υπενθυμίζεται ότι πάγια θέση της Τουρκίας αποτελεί η άποψη ότι τα νησιά δεν διαθέτουν χωρικά ύδατα και υφαλοκρηπίδα.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ, για το θέμα της Λιβύης, όπου συζήτησαν την ανάγκη να εξαλειφθούν οι ξένες επεμβάσεις και να διατηρηθεί η κατάπαυση του πυρός, ενώ επίσης ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε το πόσο σημαντικό είναι η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τις διαφωνίες τους στην ανατολική Μεσόγειο. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα