Τ. Χριστοδουλοπούλου υπέρ Ξηρού: Δεν θα βλάψει την κοινωνία η αποφυλάκισή του

Τ. Χριστοδουλοπούλου υπέρ Ξηρού: Δεν θα βλάψει την κοινωνία η αποφυλάκισή του

Ένθερμη υποστηρίκτρια της αποφυλάκισης του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού, είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Παρεμβαίνοντας στη Βουλή, η πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εξήγησε ότι ο Σ. Ξηρός «είναι 90% ανάπηρος και δεν θα βλάψει την κοινωνία»!

Επιτέθηκε, μάλιστα, στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι η ΝΔ «διαλέγει κατηγορίες κρατουμένων που δεν είναι άξιες να ζουν». Συνεχίζοντας την κριτική στην αντιπολίτευση και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον Σ. Ξηρό, η Γ'' αντιπρόεδρος της Βουλής,  είπε, εν είδη ερώτησης: «πρέπει να πάνε σε λευκά κελιά αυτοί και να εξοντωθούν. Αυτές οι κατηγορίες βαριάς εγκληματικότητας δεν έχουν ελπίδα να επανενταχθούν και πρέπει να εξοντωθούν;».

Με άλλα λόγια, η Τ. Χριστοδουλοπούλου εμμέσως πλην σαφώς υπαινίχθηκε ότι ο ν. Παρασκευόπουλος θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα (πιο σκληρά) αδικήματα που ενδεχομένως έχουν να κάνουν με τρομοκρατία(;).

Πάντως ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια γενικότερη αξιολόγηση σχετικά με το παρελθόν του κρατούμενου αλλά και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Αλέξανδρος Διαμάντης