Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν αποκλείω, ούτε προτείνω εκλογές ή δημοψήφισμα

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Δεν αποκλείω, ούτε προτείνω εκλογές ή δημοψήφισμα

«Μια συμφωνία που θα φέρει τόσα δεινά σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες, δεν πρέπει να την κλείσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό το έχω πει και νομίζω το λένε όλοι. Αυτό, όμως, προϋποθέτει ότι θα τη δούμε τη συμφωνία ως ένα σύνολο», ανέφερε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον realfm 97.8.

Αυτό που μπορούμε σε κάθε περίπτωση να πούμε είναι ότι είναι μια δύσκολη συμφωνία και αυτό νομίζω το κατανοεί ο καθένας από το χρόνο που έχει περάσει για να καταλήξουν τα μέρη σε κάποιο τελικό συμπέρασμα, τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός.

Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι αυτή η συμφωνία είναι αποτέλεσμα ενός στυγνού εκβιασμού που κάνουν οι δανειστές προς την κυβέρνηση. «Σε έναν πολιτικό εκβιασμό αυτό που πρέπει να συζητηθεί είναι τι κάνεις. Δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης νομίζω», ανέφερε. 

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αξιοθαύμαστο, αντιστέκεται, προσπαθεί να πείσει, να κερδίσει χρόνο, να κάνει αντιπροτάσεις, συμπλήρωσε. 

Το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό, να το λύσουν οι τεχνοκράτες, είναι πολιτικό και πρέπει να το λύσουν οι πολιτικοί, είπε, επίσης. 

Στο αδιέξοδο δεν είναι η απάντηση να υπογράψουμε στο αδιέξοδο. Η απάντηση είναι να αναζητήσουμε υπερβάσεις, θα τις βρούμε ως κοινωνία. Όχι, όμως, να πετροβολάμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση, απάντησε, στο ερώτημα αν αποκλείει να φτάσουμε σε ένα καλοκαίρι του 2015. 

Ερωτηθείσα αν η υπέρβαση θα μπορούσε να είναι εκλογές ή δημοψήφισμα, η ίδια είπε: «Αυτό δεν μπορώ ούτε να το αποκλείσω, ούτε να το προτείνω, γιατί αυτή τη στιγμή είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης και της ατζέντας».

Αυτό έχει κλείσει για εμάς, απάντησε για την απειλή εξόδου από το ευρώ. 

«Έχουμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας αυτή τη στιγμή στο να υπογραφεί αυτή η συμφωνία με τους καλύτερους όρους για την κοινωνία. Όλα τα άλλα δεν μας απασχολούν αυτή τη στιγμή», κατέληξε. 

 

Φωτογραφία: SOOC