7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Τ. Γαϊτάνης: Να σταματήσει o ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες σε πορείες εν μέσω πανδημίας

Τ. Γαϊτάνης: Να σταματήσει o ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τους πολίτες σε πορείες εν μέσω πανδημίας

Μόνο τον Φεβρουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσκάλεσε τους πολίτες σε πάνω από 150 διαδηλώσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, καλώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να καλεί τον κόσμο σε διαδηλώσεις εν μέσω πανδημίας.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Γαίτάνης σημείωσε πως ο επιστήμονας που έκανε τη σχετική μελέτη ανέφερε σε συνέντευξη του πως ειδικά σε περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Αττική, η διάδοση των κρουσμάτων αυξάνεται μέσω των διαδηλώσεων. 
 
Αναφορικά με την υγειονομική κατάσταση ο κ. Γαϊτάνης τόνισε πως δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις μακράς διάρκειας. Εξήγησε πως αναμένεται να αξιολογηθούν από την αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα και δεδομένης της υγειονομικής εικόνας θα αναζητηθούν λύσεις για το αν υπάρχουν περιορισμοί που μπορούν να αρθούν. Σημείωσε δε, ότι επιθυμία της Κυβέρνησης θα ήταν να ανοίξουν όλα άμεσα, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί.
 
Τέλος και σε σχέση με το Ψηφιακό «Πράσινο» Πιστοποιητικό, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτυχία της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, το οποίο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, το προηγούμενο διάστημα, το αποκαλούσε «πιστοποιητικό ανικανότητας».