ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα βαθιά πολιτικό ο πρώτος πλειστηριασμός ακινήτων της ΒΙΟΜΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτημα βαθιά πολιτικό ο πρώτος πλειστηριασμός ακινήτων της ΒΙΟΜΕ

Βαθιά πολιτικό ζήτημα, αλλά και ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία, χαρακτηρίζει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, την υπόθεση της ΒΙΟΜΕ και εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Η ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε νωρίτερα καθώς σήμερα γίνεται ο πρώτος πλειστηριασμός ακινήτων της ΒΙΟΜΕ.

Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή στην έτσι κι αλλιώς δύσκολη πορεία του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου και που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι «το θέμα δεν είναι μόνο νομικό. Δεν είναι μόνο της ΒΙΟΜΕ και των εργαζόμενων της. Είναι βαθιά πολιτικό και αφορά το σύνολο της κοινωνίας, το σύνολο των εργαζομένων και την προοπτική της χειραφέτησής τους».

Η έως σήμερα πορεία της ΒΙΟΜΕ αποδεικνύει ότι η λειτουργία επιχειρήσεων υπό εργατικό έλεγχο είναι εφικτή, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για το σύνολο της εργατικής τάξης».

«Καθώς στις παρούσες συνθήκες η πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα για δουλειά, ζωή, αξιοπρέπεια, των εργατών της ΒΙΟΜΕ» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ