ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Πολάκης έλαβε δάνειο όπως η μισή Ελλάδα...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Πολάκης έλαβε δάνειο όπως η μισή Ελλάδα...

Πλήρη κάλυψη στον Π. Πολάκη για την υπόθεση των δανείων ύψους 100.000 από την Τράπεζα Αττικής προσφέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το Μαξίμου που δια μέσω του υπουργού Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκη ανέφερε ότι «είναι έντιμος μέχρι αηδίας». Ο Π. Πολάκης «πήρε δάνειο όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η κάλυψη του Π. Πολάκη είναι πλήρης. Και από το Μαξίμου και από τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρεί να επιτεθεί στη Ν.Δ. και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Μ. Σπυράκη, πετώντας με τον τρόπο αυτό την μπάλα στην εξέδρα.

Χωρίς αναφορές στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα καταναλωτικό και ένα προσωπικό δάνειο με δεύτερη υποθήκη του ακινήτου και μάλιστα από άλλη Τράπεζα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον στενότερο συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και αφήνει αιχμές για την Ν.Δ αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάνει λόγο για «στοχοποίηση» του Π. Πολάκη από Μέσα Ενημέρωσης που λιβανίζουν της Ν.Δ.«επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του» συμπληρώνοντας πως «αν έπαιρνε μίζες ή, αντί να βάλει υποθήκη την οικία του, κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει».

Εν συνεχεία αναφέρεται σε υπόλοιπα δανείων της κ. Σπυράκη και στη λογική του «και εσείς βασανίζατε τους μαύρους» μιλά για offshore και μίζες που δεν έχει πάρει ο αναπληρωτής υπουργός και υιοθετεί εκ νέου δημοσιεύματα φίλα προσκείμενων στην Κυβέρνηση Μέσων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με γραμματέα τον Πάνο Σκουρλέτη επιχειρεί να στηρίξει τον Π. Πολάκη χωρίς όμως να μπορεί να παραθέσει το παραμικρό στοιχείο σχετικά με τη διαδικασία δανειοδότησης του αναπληρωτή υπουργού που ήδη ερευνά η τράπεζα της Ελλάδος ζητώντας στοιχεία από την τράπεζα Αττικής.

Το ύψος του δανείου, το γεγονός πως ελήφθη με δεύτερη προσημείωση, ενώ η πρώτη αφορά δάνειο από άλλη τράπεζα, δεν προβληματίζει την Κουμουνδούρου που έσπευσε να καλύψει τον Π. Πολάκη.

Άλλωστε είχε προηγηθεί το ίδιο το Μαξίμου, διά του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Χριστόφορου Βερναδάκη ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει θέμα με το δάνειο διότι ο Π. Πολάκη διότι «είναι έντιμος μέχρι αηδίας».