Σύσκεψη Γεωργαντά - Λιβάνιου για την άμεση έκδοση ληξιαρχικών πράξεων

Σύσκεψη Γεωργαντά - Λιβάνιου για την άμεση έκδοση ληξιαρχικών πράξεων

Η επίσπευση των διαδικασιών ώστε να εκδίδονται άμεσα οι ληξιαρχικές πράξεις, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την επιπλέον πρόσβαση των ΚΕΠ στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών», του Υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα ως προς τη δυνατότητα άμεσης έκδοσης, στους αιτούντες πολίτες, των ληξιαρχικών πράξεων που τηρούνται στο Μητρώο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα για άμεση πρόσβαση και online εξυπηρέτηση των πολιτών και για άλλα δεδομένα, τα οποία εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν, το αμέσως επόμενο διάστημα, συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Υπουργείων για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών.